ΕνημέρωσηΟικονομία

Σε ιστορικό χαμηλό oι προσδοκίες στις κατασκευές κατοικιών ενώ μαίνεται η κρίση στα εμπορικά ακίνητα – Galaksias Portal News

Το κλίμα μεταξύ των κατασκευαστών οικιστικών ακινήτων στη Γερμανία έπεσε σε ιστορικό χαμηλό στις αρχές του 2024. 

Το βαρόμετρο για το επιχειρηματικό κλίμα στις κατασκευές οικιστικών ακινήτων στη Γερμανία υποχώρησε από τις μείον 56,9 στις μείον 59,0 μονάδες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Ινστιτούτου Ifo, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (13.02.24), την ώρα που μαίνεται η κρίση στην αγορά εμπορικών ακινήτων στην εν λόγω χώρα.

Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή που έχει ποτέ μετρηθεί. Δεν διαφαίνεται ταχεία βελτίωση, καθώς οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες αξιολογούνται επίσης ως χειρότερες από ποτέ: Το βαρόμετρο των προσδοκιών μειώθηκε από μείον 64,7 σε μείον 68,9 μονάδες.

«Οι προοπτικές για τους επόμενους μήνες είναι δυσοίωνες», δήλωσε ο  Κλάους Βόλραμπε (Klaus Wohlrabe), επικεφαλής των ερευνών του Ifo. «Οι κατασκευές κατοικιών εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένες σε διπλή επιβάρυνση». Ενώ δεν υπήρχαν νέες παραγγελίες από τη μία πλευρά, συνεχίστηκαν οι ακυρώσεις έργων από την άλλη.

To άρθρο Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό oι προσδοκίες στις κατασκευές κατοικιών ενώ μαίνεται η κρίση στα εμπορικά ακίνητα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button