ΑθλητικάΕνημέρωση

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου – Galaksias Portal News

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024 προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Τα βασικά αιτήματα είναι τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«- Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

– Διενέργεια αυστηρών ελέγχων και διαφάνειας στον τρόπο διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, με την ουσιαστική ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

– Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεων ενέργειας, μεταφορών και τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, καθώς και διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων, για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης, ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές, παράλληλα με τη δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών».

Επίσης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) διοργανώνει την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024, από τις 17:00 έως τις 20:00, εσπερίδα, με θέμα: «ακρίβεια, αύξηση μισθών και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, (Πατριάρχου Ιωακείμ 4), στην οποία θα κληθούν να μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, κλιμάκιο του ΕΚΑ θα πραγματοποιήσει περιοδεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Νέα Ιωνία.

Μεταξύ άλλων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, αποφάσισε να θέσει στο επίκεντρο της δράσης και των διεκδικήσεών του για το επόμενο διάστημα τις αυξήσεις των μισθών, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button