Κόσμος

Δριμύ κατηγορώ Νετανιάχου κατά των συμμάχων του:«Έχετε κοντή μνήμη» – Galaksias.com

Για κοντή μνήμη κατηγόρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τους συμμάχους, σε ό,τι αφορά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Γάζα παρά την αυξανόμενη διεθνή πίεση για εκεχειρία.

«Προς τους φίλους μας στη διεθνή κοινότητα λέω: είναι η μνήμη σας τόσο μικρή; Τόσο γρήγορα ξεχάσατε σχετικά με την 7η Οκτωβρίου, τη χειρότερη σφαγή που διαπράχθηκε ποτέ εναντίον των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα;» είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου του.

«Τόσο γρήγορα είσαστε έτοιμοι να αρνηθείτε στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στα τέρατα της Χαμάς;», είπε χαρακτηριστικά στρέφοντας τα πυρά κυρίως προς τις ΗΠΑ. Το τελευταίο διάστημα η Ουάσιγκτον δεν κρύβει την δυσφορία της για τη στάση του Νετανιάχου γεγονός που έχει ενοχλήσει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε πως το Ισραήλ θα επιμείνει με την επίθεσή του στη Γάζα, περιλαμβανομένης της πόλης Ράφα, ενώ θα απομακρύνει αμάχους από τις ζώνες μάχης.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου και ενώ μεταβαίνει στο Κατάρ ο επικεφαλής της Μοσάντ Νταβίντ Μπαρνέα, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ και Αιγύπτιους αξιωματούχους με στόχο την επίτευξη της εκεχειρίας στη Γάζα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button