ΕνημέρωσηΠολιτική

Έτσι τίναξε ο Κασσελάκης την εκδήλωση των τριών στον αέρα – Πώς το αποφάσισε – Κανείς δεν γνώριζε

Ο  Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης  κατάφερε χθες να επισκιάσει την εκδήλωση των τριών στελεχών -του Διονύση  Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον  Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά- με την παρουσία του σε αυτή, καθώς μετέφερε το ενδιαφέρον άλλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αιφνιδίασε  τους πάντες όταν μπήκε στο Θέατρο Άλφα που γινόταν η εκδήλωση με τίτλο «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος». Και αυτό προφανώς για διάφορους λόγους.

Κατ’ αρχήν γιατί δεν δίστασε να παρευρεθεί στην εκδήλωση που ομιλήτρια ήταν η Εφη Αχτσιόγου, η οποία πριν από δυόμιση μόλις μήνες έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με τις θέσεις και τις απόψεις του προέδρου της αξιωματικής  αντιπολίτευσης.

Ακόμα εμφανίστηκε ακομπλεξάριστος να παρακολουθεί την ομιλία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος σήμερα διεκδικεί τον ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης,  ενώ επιδιώκει να είναι η εναλλακτική λύση μετά της ευρωεκλογές.

Γι’ αυτό άλλωστε ο γνωστός εργατολόγος είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από τους συντρόφους του όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στην εκδήλωση αυτή.

Στην πραγματικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης επισκίασε την εκδήλωση, στρέφοντας όλα τα βλέμματα επάνω, ενώ έδωσε παράλληλα με τον τρόπο του και μία απάντηση στο ερώτημα «απέναντι στον Μητσοτάκη Ποιός;»

Κανείς δεν ήξερε την απόφασή του

Η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον χώρο που γινόταν η εκδήλωση  δημιούργησε πάντως μεγάλη αναταραχή, καθώς κανείς δεν ήξερε την απόφαση του .

Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στις 6 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε στενό του συνεργάτη να πάνε μία βόλτα χωρίς να του εξηγήσει που θα πάνε. Τελικά το αυτοκίνητο έφτασε έξω από το Θέατρο Άλφα που γινόταν η εκδήλωση.

Φορώντας μόνο ένα μαύρο κοντομάνικο T-shirt, ο Στέφανος Κασσελάκης μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τους φωτογράφους. Οι παρευρισκόμενοι φανερά ξαφνιασμένοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει, ενώ κάποιοι χειροκροτήσαν αμήχανα, ενώ ακούστηκαν και αποδοκιμασίες .

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι με την παρουσία του στην εκδήλωση ο Στέφανος Κασσελάκης, «αποδεικνύει πως δεν μπορεί να γίνεται μια συζήτηση που να αφορά τον προοδευτικό χώρο και να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ» και ότι «αυτή η συζήτηση δεν αφορά μόνο πρόσωπα αλλά κόμματα».

Η αμηχανία της Αχτσιόγλου

Το στέλεχος της Νέας Αριστεράς  Έφη Αχτσιόγλου, που εκείνη την στιγμή είχε πάρει τον λόγο αιφνιδιάστηκε από την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Γεια σου Στέφανε, καλησπέρα» του είπε φανερά αμήχανη. 

Ο συντονιστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Δημήτρης  Τερζής έσπευσε να την ενημέρωση ότι στη συνέχεια θα του δώσει το λόγο, με την  Έφη Αχτσιόγλου να απαντά μάλλον εκνευρισμένα: «Να μιλήσω όμως πρώτα».

«Δεν χρειάζεται, έχω εκπρόσωπο εδώ», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοώντας τον Διονύση Τεμπονέρα.

Ο δημοσιογράφος -συντονιστής της εκδήλωσης βλέποντας την ταραχή που επικρατούσε στην αίθουσα ανέφερε ότι: «Έχουμε την αιφνιδιαστική άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, παρακαλώ να κρατηθεί ένας πολιτισμός και μια ηρεμία, θα του δώσουμε τον λόγο στη συνέχεια να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό».

Σε ότι αφορά τώρα την ουσία της συζήτησης στην ομιλία της η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή υφίσταται ένα κενό πολιτικής εκπροσώπησης. Έτσι ανταποκρίθηκα και στο κάλεσμα χωρίς δεύτερη σκέψη».

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς μίλησε για την ανάγκη μεταφοράς πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω και όχι απλά σε πέντε μεγάλες οικογένειες. «Το αντίπαλο μπλοκ έχει κάθε λόγο να συγκροτηθεί» σημείωσε.

Τεμπονέρας: «Η λύση θα προέλθει μέσα από έναν κοινωνικά ισχυρά  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα για να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες επισημαίνοντας ότι «οι κοινωνικές διεργασίες πρέπει να αποτελέσουν τον προπομπό της δημιουργίας μιας εν δυνάμει πολιτικής, κυβερνητικής πρότασης των «από κάτω» που θα σηκώσει το λαό από τον καναπέ και θα δώσει προοπτική διεξόδου».

Το «Μέτωπο Δημοκρατίας» – πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -μπορεί να  αποτελέσει μια «πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων».

«Η λύση για τον προοδευτικό κόσμο θα προέλθει μέσα από έναν κοινωνικά ισχυρά  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.»

Εξηγώντας περισσότερα για την πρόταση αυτή ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε ότι «η ανωτέρω πρόταση μας δεν παραβλέπει, ούτε και αναιρεί την ιστορική παράδοση, την αυτοτέλεια και αυτονομία των κομμάτων του «προοδευτικού τόξου», ούτε φυσικά υποσκάπτει τις δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Αντιθέτως, τις φέρνει προ των ιστορικών ευθυνών τους. Μακριά από εμένα κάθε πρόθεση υπονόμευσης. Ας μην ψάχνουν μάταια ορισμένοι εσωτερικούς εχθρούς. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκείνος, που ως πρώτος μεταξύ ίσων, έχει την εντολή και την ευθύνη, να φέρει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κυβερνητική «τροχιά».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από την πλευρά του τόνισε ότι: «Δεν συζητάμε για πρόσωπα αλλά για πολιτικές».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, Παναγιώτης Κουρουπλής, Αντώνης Κοτσακάς, Χάρης Τσιόκας, Θεμιστοκλής Μαμουλίδης, Σπύρος Δανέλλης και Γιώργος Ιωακειμίδης.

Παρόντα τα μέλη της ΚΕ ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Μπουλουμπασάκος, Γιωργος Σιακαντάρης, Έφη Παγκάλου και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΣΕΕ.

Από τη Νέα Αριστερά εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κα Αχτσιόγλου στην εκδήλωση είναι οι Κώστας Πουλάκης και Ανδρέας Νεφελούδης.

To άρθρο Έτσι τίναξε ο Κασσελάκης την εκδήλωση των τριών στον αέρα – Πώς το αποφάσισε – Κανείς δεν γνώριζε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button