ΕνημέρωσηΠολιτική

«Είσαι πιο δεξιός από τον Βελόπουλο» – «Εγώ όταν διαφώνησα παρέδωσα την έδρα μου δεν έφτιαξα άλλο κόμμα»

«Κόκκινο» άγγιξε νωρίτερα στη Βουλή η αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Νάσο Ηλιόπουλο.

«Η διαφορά μας είναι πως εγώ όταν διαφώνησα με το κόμμα μου, παραιτήθηκα και παρέδωσα την έδρα. Εσείς, στο όνομα ποιας ηθικής δεν γνωρίζω, με άλλο κόμμα εκλεγήκατε και πήρατε τις έδρες σας και κάνατε νέο κόμμα», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης απευθυνόμενος στα έδρανα της Νέας Αριστεράς.

Είχε προηγηθεί στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος που «συνεχάρη» τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι έχει καταφέρει να είναι «πιο δεξιός και από τον Βελόπουλο και από τη Νίκη και από όλους» γιατί «έχει αλλεργία στην επιστημονική γνώση και στα επιστημονικά στοιχεία» και αυτό ενώ «βασικό γνώρισμα της άκρας δεξιάς είναι ότι δεν αντέχει την επιστημονική γνώση».

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «είναι η πιο βαθιά θεσμική δύναμη ανομίας που έχει περάσει στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία και που κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη», αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών αλλά και στον ρόλο της συμπολίτευσης για να μην κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες για τα Τέμπη.

«Ονομάζεστε Νέα Αριστερά και νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει πως ήσασταν στον ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνήσατε. Η μεγαλύτερη θεσμική εκτροπή που αντιμετώπισε η χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν η σκευωρία που στήσατε για να οδηγήσετε στη φυλακή πρώην πρωθυπουργούς, πρώην υπουργούς. Θυμίζω τον κ. Σαμαρά, τον κ. Πικραμμένο, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους υπουργούς. Αυτή, με τη βούλα της δικαιοσύνης μπήκε στο αρχείο γιατί αποδείχθηκε ότι είχατε στήσει μια σκευωρία με ψευδομάρτυρες απλώς και μόνο για να εκδικηθείτε πολιτικούς σας αντιπάλους που δεν μπορούσατε να τους αντιμετωπίσετε στα μαρμαρένια αλώνια» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Παράλληλα, συνέστησε στον κ. Ηλιόπουλο να αποφεύγει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις αλλά, μια και ο κ. Ηλιόπουλος «έβαλε ταμπέλα στον πολιτικό του αντίπαλο», ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Μας λέτε πιο δεξιούς από τους δεξιούς. Όμως αυτές τις μέρες παρακολουθώ ότι η επιχειρηματολογία σας, η αντίθεσή σας στο νομοσχέδιο, η φρασεολογία σας, ταυτίζεται απολύτως με τη φρασεολογία του κόμματος των Σπαρτιατών, του κόμματος του κ. Βελόπουλου και του κόμματος της Νίκης. Λένε ό,τι ακριβώς λέτε κι εσείς».

Ο Γιώργος Φλωρίδης είπε επίσης στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς: «Θέλω να σας πω και το εξής: Ξέρετε ποια είναι η διαφορά, στο πολιτικό επίπεδο, ενός “δεξιού από τους πιο δεξιούς” με έναν αριστερό; “Ο πιο δεξιός από τους δεξιούς”, όπως εγώ (σ.σ. απαντώντας στον χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο κ. Ηλιόπουλος), όταν διαφώνησε με το πολιτικό του κόμμα για σημαντικό ζήτημα παρέδωσε τη βουλευτική του έδρα στο κόμμα στο οποίο και ανήκε. Γιατί η έδρα του ανήκε στο κόμμα του. Εσείς οι αριστεροί, ενώ εκλεγήκατε παρέα με τον κ. Ξανθόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ, πήρατε τις βουλευτικές σας έδρες και κάνατε άλλο κόμμα. Έχετε εκλεγεί με άλλο κόμμα, από άλλο εκλογικό σώμα, και στο όνομα ποιας ηθικής, άραγε της Αριστεράς, πήρατε τις βουλευτικές έδρες από το κόμμα που εκλεγήκατε, δεν τις παραδώσατε στο κόμμα σας και κάνατε άλλο κόμμα. Και μας πουλάτε εδώ πνεύμα και ηθική. Αυτά».

«Η ηθική σας είναι να ξεπλύνετε τους ένοχους από τα Τέμπη. Η ηθική μας είναι η δικαιοσύνη και γι’ αυτό και στην ηθική θα μας χωρίζει πάντα μια άβυσσος. Καλή τύχη κύριε Φλωρίδη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

To άρθρο «Είσαι πιο δεξιός από τον Βελόπουλο» – «Εγώ όταν διαφώνησα παρέδωσα την έδρα μου δεν έφτιαξα άλλο κόμμα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button