Κόσμος

Ζευγάρι εκτελέστηκε στην Κίνα – Έριξε από τον 15ο όροφο τα παιδιά του άνδρα

Το τραγικό περιστατικό, που προκάλεσε οργή στη χώρα, συνέβη τον Νοέμβριο του 2020 σε μια πολυκατοικία στη μεγάλη πόλη Τσονκίνγκ (νοτιοδυτικά).

Ο πατέρας, ο Ζανγκ Μπο, εξήγησε ότι σκότωσε τον ενός έτους γιο του και την 2χρονη κόρη του, από τον πρώτο γάμο του, για να ευχαριστήσει τη νέα του σύντροφο, την Γε Τσενγκτσέν, και έτσι να μπορέσει να την παντρευτεί.

Η οικογένειά της δεν δεχόταν να παντρευτεί έναν άντρα που είχε ήδη παιδιά.

«Το πρωί της 31ης Ιανουαρίου 2024, το Ενδιάμεσο Λαϊκό Δικαστήριο Νούμερο 5 της Τσονγκίνγκ ακολούθησε την εντολή που εκδόθηκε από το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο και εκτέλεσε τους Ζανγκ Μπο και Γε Τσενγκτσέν», ανέφερε το δικαστήριο σε σημερινή του δήλωση.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε πρωτόδικα σε θάνατο και πέρυσι εφετείο του επέβαλε την ίδια ποινή.

Όταν ξεκίνησε τη σχέση της με τον Ζανγκ Μπο, η νέα του σύντροφος Γε Τσενγκτσέν δεν γνώριζε ότι εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος και είχε παιδιά. Όταν το έμαθε όμως, αποφάσισε να συνεχίσει τη σχέση.

Με το διαζύγιο που εκδόθηκε τελικά τον Φεβρουάριο του 2020, ο πατέρας ανέλαβε να πληρώσει διατροφή στην πρώην σύζυγό του και να μεγαλώσει τον ενός έτους γιο του μέχρι τα έξι του χρόνια.

Η νέα του σύντροφος, ωστόσο, πίστευε ότι η ίδια η ύπαρξη αυτών των παιδιών αποτελούσε «βάρος για τη μελλοντική τους κοινή ζωή» και «εμπόδιο» στον γάμο της με τον Ζανγκ Μπο, ανακοίνωσε το δικαστήριο .

Η νεαρή γυναίκα έτσι «ασκούσε συνεχείς πιέσεις» στον σύντροφό της για να τα σκοτώσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δυό τους «αποφάσισαν να συγκαλύψουν το έγκλημα ως τυχαίες πτώσεις», υπογράμμισε το δικαστήριο, καταγγέλλοντας έναν «απάνθρωπο» τρόπο λειτουργίας που «αψηφά τα όρια της ηθικής».

Η Κίνα μείωσε τον αριθμό των εγκλημάτων που τιμωρούνται με θάνατο από 55 σε 46 το 2015.

Αυτά εξακολουθούν να περιλαμβάνουν ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών, αλλά πλέον αποκλείουν τη μαστροπεία ή το λαθρεμπόριο όπλων.

Οι κατάδικοι συνήθως θανατώνονται με θανατηφόρα ένεση. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που εκτελούνται κάθε χρόνο στη χώρα παραμένει απόρρητος.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button