Κόσμος

Η Ουκρανία δεν έχει αρκετά πυρομαχικά για να αντεπιτεθεί, αν η Ρωσία συνεχίσει το βομβαρδισμό – Galaksias.com

Η Ουκρανία δεν έχει αρκετά πυρομαχικά για μια αντεπίθεση εναντίον της Ρωσίας, όμως έχει αρχίσει να παραλαμβάνει κάποια από εταίρους για να αμυνθεί, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Δεν έχουμε οβίδες για ενέργειες αντεπίθεσης, όσο για την άμυνα – υπάρχουν μερικές πρωτοβουλίες και παραλαμβάνουμε όπλα», επισήμανε ο Ζελένσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προειδοποίησε επίσης, σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν χθες, ότι η Ουκρανία μπορεί να ξεμείνει από αντιαεροπορικούς πυραύλους, αν η Ρωσία συνεχίσει την εντατική εκστρατεία βομβαρδισμών μεγάλου βεληνεκούς.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως πρόκεται για την πιο κατηγορηματική προειδοποίηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Ουκρανός ηγέτης για την επιδείνωση της κατάστασης της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας του έπειτα από εβδομάδες ρωσικών πληγμάτων στο ενεργειακό σύστημα, σε κωμοπόλεις και σε πόλεις με χρήση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Αν συνεχίσουν να χτυπούν την Ουκρανία κάθε μέρα με τον τρόπο που το κάνουν τον τελευταίο μήνα, μπορεί να ξεμείνουμε από πυραύλους και οι εταίροι το γνωρίζουν», δήλωσε ο Ζελένσκι στη συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ουκρανία έχει προς το παρόν αρκετά αποθέματα αντιαεροπορικής άμυνας για να ανταποκριθεί, όμως πρέπει ήδη να κάνει δύσκολες επιλογές για το τι θα προστατεύσει.

Ο Ζελένσκι επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως η χώρα του περιμένει και έχει μεγάλη ανάγκη το μεγάλο πακέτο βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει το πακέτο αυτό.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μια θετική ψηφοφορία στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατά την τηλεοπτική συνέντευξή του που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι η χώρα του θα συμφωνούσε να δοθεί το πακέτο της αμερικανικής βοήθειας με τη μορφή δανείου.

«Θα συμφωνούσαμε σε οποιαδήποτε επιλογή», τόνισε προσθέτοντας ότι το σημαντικό είναι να φθάσει η βοήθεια «το συντομότερο».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button