ΑθλητικάΕνημέρωση

«Μόνος του έπεσε η μαϊμού» – Galaksias Portal News

Πρωτοφανής είναι η  ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Βόλου κατά του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι. Όπως αποδεικνύεται από το video που δημοσιεύει η «Ζούγκλα» ο Αχιλλέας Μπέος ακούγεται να λέει «Μόνος του έπεσε η μαϊμού» αναφερόμενος στον αφρικανικής καταγωγής ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει όμως ελληνική ιθαγένεια και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Βόλου ωστόσο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με την «Ζούγκλα» αντί σχολίου παρέπεμψε στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του Βόλου. Σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρεται πώς «κάποιος από τον πάγκο φώναξε στον διαιτητή πως σφύριξε μαϊμού φάουλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το video αποκαλύπτει όλη την αλήθεια. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν υπεκφυγές. Ο νόμος είναι σαφέστατος όπως θα δούμε παρακάτω. Ο Αχιλλέας Μπέος και η ομάδα της οποίας προεδρεύει υπέπεσε σε βαρύτατο ολίσθημα και θα υπάρξουν συνέπειες.

Δείτε το βίντεο όπου ο Αχιλλέας Μπέος αποκαλεί μαϊμού τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι:

Το βίντεο του τραυματισμού του Τετέι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαμαρτυρία του παίκτη στον διαιτητή μετά τον χαρακτηρισμό μαϊμού:

 

Ο 23χρονος φορ της Κηφισιάς ξέσπασε μέσω των social media, ζητώντας «να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό τον τοξικό και ρατσιστικό κύκλο επιθέσεων στον αθλητισμό και την κοινωνία».

«Ας μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό και στην κοινωνία μας! Δεν πάει άλλο! Ο αθλητισμός οφείλει να είναι ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας και όχι εξαπόλυσης ρατσιστικών σχολίων και τακτικών», ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμά του σε story που ανέβασε στο Instagram.

Η ανακοίνωση της ομάδας του Βόλου

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Βόλος απάντησε στις κατηγορίες του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, Ανδρέα Τετέι. Η ανακοίνωση της ομάδας του Βόλου για το περιστατικό:

«Σχετικά με τη δήλωση – καταγγελία του ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς Ανδρέα Τετέι ξεκαθαρίζουμε ότι η ομάδα μας από την ίδρυσή της έχει να επιδείξει σεβασμό απέναντι σε όλους κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται έμπρακτα κάθε Κυριακή, επί σειρά ετών. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι από τον πάγκο της ομάδας μας άνθρωπος της αποστολής απευθύνθηκε στον διαιτητή και διαμαρτυρόμενος του φώναξε “Τι μαϊμού φάουλ έδωσες”. Καμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Κηφισιάς, το δηλώνουμε κατηγορηματικά».

Tι προβλέπει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου για τις ρατσιστικές επιθέσεις:

 

 

O ΚΑΠ στο άρθρο 18, περί ρατσισμού, αναφέρει ότι σε περίπτωση που ένας αξιωματούχος ομάδας εμπίπτει στον παρόντα Κώδικα τιμωρείται «με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα από τρεις (3) μήνες μέχρι έναν (1) χρόνο και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ τουλάχιστον εφόσον είναι αξιωματούχος ΠΑΕ και δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ αν είναι αξιωματούχος σωματείου».

Όσο για την ομάδα του επισημαίνεται: Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1,με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα  υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.

Δείτε επίσης:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button