Επικαιρότητα

Κέφι και διασκέδαση στα κούλουμα του Δήμου Ηρακλείου – Galaksias.com

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Διατηρούμε την αισιοδοξία μας και έχουμε την πίστη ότι όταν ανταμώνουμε και είμαστε μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και να πάμε την Πόλη μπροστά.».

Με κέφι, πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, μουσική και χορό υποδέχθηκαν την Σαρακοστή οι Ηρακλειώτισσες και οι Ηρακλειώτες στον Καράβολα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.

Με την συνεργασία του Σωματείου Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών Νομού Ηρακλείου, του Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου και των εθελοντών της «Αποστολή Αγάπης», οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Σαρακοστιανές λιχουδιές, αλλά και να διασκεδάσουν με το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη, με τον ίδιο στο τραγούδι και το λαγούτο, τον Δημήτρη Βασιλειάδη στη λύρα και το τραγούδι, τον Στρατή Φραγκιαδάκη στο λαγούτο, την Δέσποινα Ασπρά στην Κιθάρα, το τραγούδι και το μαντολίνο και τον Μανόλη Μαρινακη στο νταούλι και την ασκομαντούρα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρευρέθηκε στην γιορτή, ευχαρίστησε τους εθελοντές της «Αποστολή Αγάπης» για την πολύτιμη βοήθειά τους, συνεχάρη τα μέλη του Σωματείου Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών Νομού Ηρακλείου και του Δημόσιου ΙΕΚ Ηρακλείου για την υποστήριξη, όπως και το μουσικό συγκρότημα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη για τη συμμετοχή, αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους και σε δήλωσή του ανέφερε: «Είμαστε στον Καράβολα, όπως και άλλες χρονιές, όπως θα το κάνουμε και στο μέλλον.

6

Είμαστε μαζί για να γιορτάζουμε μαζί. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας και έχουμε την πίστη ότι όταν ανταμώνουμε και είμαστε μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και να πάμε την πόλη μπροστά.». Δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την βούληση της Δημοτικής Αρχής να αναδείξει περαιτέρω τον συγκεκριμένο χώρο σε όλη του την έκταση, μέχρι και το ενετικό λιμάνι Ηρακλείου, με στόχο να γίνει ακόμα πιο όμορφος και λειτουργικός. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μια πόλη όπως το Ηράκλειο, να κοιτάζει προς την θάλασσα και όλοι να βλέπουμε και να χαιρόμαστε την θάλασσα. Και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε και νεότερα όχι μόνο για να κάνουμε την βόλτα μας, αλλά για να χαιρόμαστε τη θάλασσα διαφορετικά τα καλοκαίρια στην περιοχή της Ηλεκτρικής που είναι πολύ κοντά. Αυτό νομίζω θα δώσει μια άλλη διάσταση στη ζωή μας στην πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

6

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη από την πλευρά της, ευχήθηκε καλή Σαρακοστή σε όλους, ευχαρίστησε τους εθελοντές και όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και τόνισε: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει τα παραδοσιακά κούλουμα στον Καράβολα. Ο κόσμος που συμμετέχει είναι πολύς, παρά τον ότι φυσάει λίγο, και θα περάσουμε πολύ όμορφα.».

6
6

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button