ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ανοιχτή επιστολή προς τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά – Galaksias Portal News

Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αίγινας, κα Σίλα Αλεξίου, ζητώντας την άμεση και χωρίς καμιά καθυστέρηση αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της εκτάκτου ανάγκης στην οποία βρίσκεται από τις 24 Ιανουαρίου του 2024 όλο το νησί.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

Πάρτε μια γενναία απόφαση κ. Χαρδαλιά!
——————————————————————–
Ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Επικαλούμενη τον κοινό νου, που πρέπει να διαθέτουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, αλλά και την αγωνία ενός ολόκληρου νησιού, σας ζητώ –όπως άλλωστε ζητεί και το σύνολο των κατοίκων και των επαγγελματιών της Αίγινας- να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης, ανεξαρτήτως της περαίωσης της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί επί του θέματος ο εισαγγελικός λειτουργός.

Η βλάβη έχει διαγνωστεί από ειδικούς πραγματογνώμονες, υπόχρεος για την αποκατάστασή της βάσει της σύμβασης είναι ο κατασκευαστής, ο οποίος άλλωστε έχει την τεχνογνωσία, αλλά και τον εξοπλισμό για να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες εργασίες και, ως εκ τούτου, το εισαγγελικό πόρισμα αναμένεται μόνο για τον επιμερισμό ευθυνών. Αυτό είναι άλλωστε και το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης. Η αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, η οποία θα καταλήξει είτε στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των φερόμενων ως υπαιτίων, είτε στη θέση της δικογραφίας στο αρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν επρόκειτο για άλλη –διαφορετικού και πάντως μη επείγοντος χαρακτήρα- υπόθεση, θα ήταν ίσως επιβεβλημένο να κινηθούν οι διαδικασίες μετά την έκδοση του ανάλογου πορίσματος. Στην προκειμένη περίπτωση όμως πρόκειται για μια έκτακτη ανάγκη, για την αντιμετώπιση ενός δημοσίου κινδύνου, συνυφασμένη πρωτίστως με την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Αίγινας και ακολούθως με την οικονομία του νησιού, καθώς πλησιάζουν τα εορταστικά τριήμερα που –ως γνωστόν- αναζωογονούν τις επιχειρήσεις όλων των τουριστικών προορισμών.

Η καθυστέρηση που σημειώνεται στην αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης της Αίγινας (σ.σ. Στις 24 Μαρτίου 2024 συμπληρώνονται δύο μήνες), η οποία υδροδοτείται με νερό αμφιβόλου ποιότητας προερχόμενου από γεωτρήσεις, ενέχει κινδύνους πολύ σοβαρότερους από την μη τήρηση της τάξης που, κατά την εκτίμησή σας (όπως έχουμε πληροφορηθεί), επιβάλλει την αναμονή του εισαγγελικού πορίσματος.

Η προσφυγή σας στη Δικαιοσύνη για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών, σε συνάρτηση με τη διερεύνηση των αιτίων της βλάβης, δεν αναιρεί την ευθύνη που φέρετε ως προς την άμεση αποκατάστασή της. Δεδομένου ότι οι δικαστικές διαδικασίες είναι πάντα χρονοβόρες, ουδείς θα σας ψέξει αν προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για να ξανατρέξει καθαρό νερό στην Αίγινα, την ώρα που τα αίτια έχουν ήδη γνωστοποιηθεί από διαρροή στον Τύπο μέρους της δικογραφίας, ενώ στο μεταξύ ο κίνδυνος ελλοχεύει.

Ως εκ τούτου: Τα πραγματικά περιστατικά είναι πλέον γνωστά. Οι εμπειρογνώμονες έχουν σχηματίσει άποψη της οποίας έχει γίνει ήδη κοινωνός ο εισαγγελικός λειτουργός που διεξάγει την έρευνα. Επομένως δεν κινδυνεύουν με αλλοίωση τα στοιχεία ή ο τόπος του «εγκλήματος».

Κύριε Περιφερειάρχη πάρτε μια γενναία απόφαση! Προχωρήστε άμεσα στην επισκευή! Ουδείς θα σας κατηγορήσει για υπέρβαση της εισαγγελικής αρχής. Πρόκειται για μια έκτακτη ανάγκη με ορατό τον κίνδυνο της υγείας των πολιτών της Αίγινας.

Με εκτίμηση,

Σίλα Αλεξίου
Δημοτική σύμβουλος -Επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αίγινας

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button