ΑθλητικάΕνημέρωση

Χωρίς τον Κώστα Σλούκα η αποστολή για Κάουνας – Galaksias Portal News

Ο Κώστας Σλούκας δεν θα αγωνιστεί ούτε στο εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις (2/2, 20:00) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στον αριστερό προσαγωγό και έτσι δεν ακολούθησε την αποστολή του τριφυλλιού για το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις για την Euroleague.

Πλέον, ο Σλούκας αποτελεί την μοναδική απουσία των “πράσινων”, οι οποίοι είδαν τους Λούκα Βιλντόσα και Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι να επιστρέφουν και να είναι διαθέσιμοι.

Τι δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν για το Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός

Ο Εργκίν Αταμάν τόνισε πως η άμυνα του Παναθηναϊκού στο Κάουνας θα ξεκινήσει από την… επίθεση.

«Η Ζαλγκίρις έκανε ένα τέλειο παιχνίδι χθες απέναντι στην Εφές. Πήρε μια τεράστια νίκη και σκόραραν 96 πόντους. Οπότε είναι προφανές ότι η άμυνα θα είναι το κλειδί. Ειδικά στην έδρα τους παίζουν πιο επιθετικά, με ταχύτητα, με καλό τρανζίσιον. Οπότε πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να μην κάνουμε πολλά λάθη. Η επίθεση θα είναι το κλειδί για να πάρουμε τη νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια, ειδικά στην καυτή ατμόσφαιρα του Κάουνας».

Για το που θα κριθεί η είσοδος στην τετράδα τις τελευταίες 10 αγωνιστικές: «Μέχρι το τέλος απομένουν 10 παιχνίδια. Κάποιοι έχουν 6 εντός, 4 εκτός, κάποιοι 5-5. Πάμε βήμα βήμα. Κάθε παιχνίδι, κάθε νίκη θα είναι σημαντική για να διασφαλίσουμε θέση στα πλέι οφ και να συνεχίσουμε στον στόχο μας που είναι η τετράδα».

Για το πιο δυνατό σημείο της Ζαλγκίρις: «Δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι, θα το τσεκάρω τώρα στο αεροπλάνο. Χθες τέλειωσα μία η ώρα το βράδυ και ήμουν κουρασμένος. Θα δούμε με τους βοηθούς στο αεροπλάνο το παιχνίδι της Ζαλγκίρις κόντρα στην Εφές».

Για την ένταση του Παναθηναϊκού στην άμυνα: «Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές όταν παίζεις εκτός έδρας η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Αν πάρεις δύσκολα σουτ, εκτός ισορροπίας και τα χάσεις δεν είναι εύκολο να προστατεύσεις την τρανζίσιον άμυνα. Για μένα είναι κλειδί είναι η επίθεση, να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση. Δεν θα είναι πρόβλημα το σετ παιχνίδι, αλλά πρόβλημα θα είναι η άμυνα στο τρανζίσιον».

Βιλντόσα: «Βρίσκω τον ρυθμό μου, πρέπει να ματσάρουμε την ένταση της Ζαλγκίρις»

Ο Λούκα Βιλντόσα επέστρεψε στη δράση στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο και αναμένεται να πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Ο Αργεντινός γκαρντ εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στις δηλώσεις κατά την αναχώρηση της πράσινης αποστολής για το Κάουνας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός γκαρντ του τριφυλλιού:

«Παίζουν πολύ καλά. Κέρδισαν την Εφές με 26 πόντους. Έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Παίζουν καλά με τον νέο προπονητή. Πρέπει να τα προσέξουμε αυτά για να νικήσουμε εκτός έδρας, θα είναι δύσκολο παιχνίδι», ανέφερε αρχικά για την Ζαλγκίρις.

Για την ένταση που πρέπει να βγάλει ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να ματσάρουμε την ένταση που παίζουν. Πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε όπως παίζουμε, σκληρά στην άμυνα και στην επίθεση. Βρήκαμε τον Κέντρικ, τον Τζέριαν, τον Ματίας, τον Ντίνο, όλοι έκαναν τη δουλειά τους στην Αθήνα και ειδικά στην άμυνα. Ειδικά ο Τζέριαν κάνει εξαιρετική σεζόν. Κάθε παίκτης είναι εξαιρετικός στην ομάδα μας».

Για τον χρόνο συμμετοχής που πήρε: «Βρίσκω και πάλι τον ρυθμό μου. Ήμουν εκτός για 21 μέρες, μπηκα στο χειρουγείο. Είναι φυσιολογικό να φοβάμαι λίγο που πατάω, αλλά θα είμαι καλά. Χρειάζομαι χρόνο για να βρω την ταχύτητά μου, να μπω στην ομάδα και θα είμαι καλά».

 

To άρθρο Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Κώστα Σλούκα η αποστολή για Κάουνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button