ΑθλητικάΕνημέρωση

Σώθηκε η Καρδίτσα, υποβιβάστηκε ο Απόλλων Πάτρας – Galaksias Portal News

Ο Απόλλωνας Πάτρας θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ τη σεζόν 2024/25, αφού είδε την Καρδίτσα να παίρνει ιστορικό διπλό στο Λαύριο και να κλειδώνει την παραμονή της στην Basket League από την πρώτη αγωνιστική των πλέι άουτ.

Ιστορικό «διπλό» για την Καρδίτσα στο Λαύριο, κάμπτοντας την αντίσταση των γηπεδούχων με 95-88, για την 1η αγωνιστική των πλέι άουτ τηςBasket League και εξασφαλίζοντας την παραμονή της στα «μεγάλα σαλόνια».

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου σημείωσε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, μετά από 11 ήττες μακριά από το «σπίτι» της και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-15, πιάνοντας το Λαύριο και «καταδικάζοντας» σε υποβιβασμό τον ουραγό Απόλλωνα.

Σε μία αναμέτρηση, στην οποία οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της, η Καρδίτσα ήταν αυτή που είχε το καθαρό μυαλό στα κρίσιμα τελευταία λεπτά και από το 72-72 στο 31΄ έτρεξε επιμέρους σκορ 2-11 για το +9 (74-83 στο 36΄), το οποίο διαμορφώθηκε με τρίποντο του Καμπερίδη. Με αυτό το «μαξιλαράκι» ασφαλείας, η Καρδίτσα βρήκε ψυχολογία και χωρίς να χάσει τη διάρκεια της έκοψε πρώτη το νήμα του τερματισμού, φτάνοντας στο πρώτο «διπλό» στην Ιστορία της στην Basket League.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τέβιν Μακ με 22 πόντους, ενώ 18 με 9 ριμπάουντ ήταν ο απολογισμός του Σακ Μπιουκάναν. «Διπλός» ο Ρέι ΜακΚάλουμ με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 14 πόντους με 3/4 τρίποντα σημείωσε ο Γιώργος Καμπερίδης. Από τους γηπεδούχους, που παρατάχθηκαν δίχως τους Γόντικα, Καββαδά και Τσάμη, προσπάθησε ο Ξαβιέ Καστανέδα με 21 πόντους.

To άρθρο Basket League: Σώθηκε η Καρδίτσα, υποβιβάστηκε ο Απόλλων Πάτρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button