Επικαιρότητα

Χιόνια στην Κρήτη – Πότε και πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία – Galaksias.com

Νέα κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα την Κυριακή – Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας, με χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια, με την Κρήτη να επηρεάζεται με αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά, σύμφωνα με τις προγνώσεις. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάζει από την Κυριακή και το κρύο να κορυφώνεται Δευτέρα και Τρίτη.

Ειδικότερα, νέο κύμα κακοκαιρίας θα «εισβάλλει» από τα Βαλκάνια, το οποίο δεν θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, επειδή θα «χτυπήσει» κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη. Η Αττική και η Εύβοια θα επηρεαστούν και πρόκειται να έχουμε χιονοπτώσεις, βροχές και χιονόνερο. Το φαινόμενο είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Παρασκευή (26/1) στην Κρήτη, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, το ανατολικό και νότιο Αιγαίο. Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στο βορειοδυτικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες 7 με 8 και από το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 01 έως 17 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Εύβοια τις πρωινές ώρες 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών.

Ανεμοι: Βόρειοι βόρειοδυτικοί 4 με 5, στα νότια 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά και τις Σποράδες 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-01-2024

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, από το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα ενισχυθούν σε 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-01-2024

Στην ανατολική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξης των 5 – 6 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-01-2024

Στην ανατολική χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30-01-2024

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button