Επικαιρότητα

Το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των τοπικών κοινοτήτων στο Ηράκλειο – Galaksias.com

Συνάντηση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού και Αντιδημάρχων με τις/τους Προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων – Αύριο είναι προγραμματισμένη αντίστοιχη συνάντηση και με όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, επίσης με την παρουσία Αντιδημάρχων, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του για ουσιαστική και διαρκή συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση εργασίας με τις/τους Προέδρους των τεσσάρων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Ηρακλείου και του Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Αλικαρνασσού, παρουσία και Αντιδημάρχων, το μεσημέρι της Πέμπτης 7/2.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις πάνω στις οποίες η Δημοτική Αρχή δίνει διακριτό και ουσιαστικό ρόλο στα Διαμερίσματα, όπως και στις Τοπικές Κοινότητες, με στόχο την καλύτερη εκτέλεση του δημοτικού έργου και την εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δημοτικής αποκέντρωσης.

Συζητήθηκαν οι μέθοδοι συνεργασίας, οι τρόποι αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ των Διαμερισμάτων, της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών, καθώς και ο συντονισμός του έργου και των δραστηριοτήτων, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους Δημότες.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε την ανάγκη για σταθερή συνεργασία, τονίζοντας ότι «Θα βρισκόμαστε, θα συζητάμε, θα προγραμματίζουμε, θα υλοποιούμε, θα αξιολογούμε!». Ανέφερε ότι το ζήτημα μη ύπαρξης προϋπολογισμού για το 2024 καθυστερεί τα γεγονότα, ενώ ζήτησε απ’ όλες και όλους τους Προέδρους προτεραιοποιημένες προτάσεις και τεκμηριωμένες εισηγήσεις για όσα απασχολούν κάθε διαμέρισμα: Έργα οδοποιίας, ζητήματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αναγκαίες διανοίξεις, θέματα προσβασιμότητας, αναπλάσεις, παιδικές χαρές, χώρους πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και στάθμευσης, πεζοδρομήσεις, ανάπτυξη πράσινων σημείων, υποδομών (ΤΟΜΥ, ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ, κ.α.), λαϊκών αγορών, κ.α.

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη καταγραφής των δημοτικών ακινήτων σε συνδυασμό με τις ανάλογες, πιθανές χρήσεις, με στόχο όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός να καταγραφούν και στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) του Δήμου Ηρακλείου για να υπάρχουν όλα μαζί συγκεντρωμένα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνδρομή των Διαμερισμάτων σε επιβλέψεις και αποκαταστάσεις δρόμων, όπου πλέον σε σημεία που έχει γίνει νέα ασφαλτόστρωση, δεν θα επιτρέπεται ανασκαφή του οδοστρώματος για μια περίοδο τουλάχιστον 3-4 ετών. Αναφορά έγινε και στο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται σε εξέλιξη και για το οποίο θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση των Τοπικών Κοινοτήτων έτσι ώστε να εκφράζεται αποτελεσματικά η γνώμη τους.

Ακολούθησε συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τα διαμερίσματα, με ιδιαίτερο βάρος να δίνεται σε λειτουργικά ζητήματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των Δημοτών, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για το αμέσως επόμενο διάστημα, με συγκεκριμένη ατζέντα ανά διαμέρισμα. 

Στη συνάντηση συμμετείχε η Πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος Θεοδοσία Αγγελιδάκη, του 2ου Δ.Δ. Μιχάλης Μπινιχάκης, του 3ου Δ.Δ. Μιχάλης Βάμβουκας, του 4ου Δ.Δ. Δωροθέα Πούλη – Βρούχου καθώς και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Δ. Νέας Αλικαρνασσού, Αλέξανδρος Τσουλφάς και Γιάννης Φράγκος αντίστοιχα.
Συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης, Διοίκησης & Προγραμματισμού Γιάννα Καλονάκη, Οικονομικών & Ανάπτυξης της Τοπικής Οικονομίας Γιώργος Αγριμανάκης, Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη, Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης και Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανώλης Χαιρέτης.

Αξίζει να τονιστεί ότι για αύριο το μεσημέρι (9/2), είναι προγραμματισμένη αντίστοιχη συνάντηση και με όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, επίσης με την παρουσία Αντιδημάρχων, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button