ΕνημέρωσηΠολιτική

Λαμπρή εκδήλωση του Silver Alert για τον Γιώργο Καραϊβάζ – Galaksias Portal News

Ο Οργανισμός Αναζήτησης Εξαφανισθέντων Ατόμων – Υπηρεσία Silver Alert πραγματοποίησε στις 26 Φεβρουαρίου 2024 στην ΕΣΗΕΑ εκδήλωση αφιερωμένη στον αείμνηστο δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ.

Στο πλαίσιο της λαμπρής και συγκινητικής εκδήλωσης το Επίτιμο μέλος και Πρέσβης Καλής Θέλησης της Υπηρεσίας Silver Alert, Γιώργος Τσούκαλης, ανακοίνωσε την επιθυμία από την πλευρά του Οργανισμού να δημιουργηθούν τα «Βραβεία Γιώργος Καραϊβάζ» σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ, τα οποία θα απονέμονται σε ετήσια βάση σε δημοσιογράφους για το έργο και το ήθος τους. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γεράσιμος Κουρούκλης, τόνισε ότι η εκδήλωση θα γίνεται κάθε χρόνο την 9η Απριλίου, ημέρα της δολοφονίας του αείμνηστου δημοσιογράφου ως ένα εναλλακτικό μνημόσυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η εικαστικός Λιλίκα Αρνάκη παρέδωσε ένα πορτραίτο, που φιλοτέχνησε από κοχύλια, στη σύζυγό του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, Στάθα, η οποία με τη σειρά της το παρέδωσε στον αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Γιώργο Γαβαλά, για να κοσμεί για πάντα τους χώρους της Ένωσης Συντακτών.

Ο Γιώργος Τσούκαλης, αναφερόμενος στον Γεράσιμο Κουρούκλη, τόνισε ότι υπηρετεί με πάθος και συνέπεια τον οργανισμό και τον ευχαρίστησε δημόσια γιατί έκανε δεκτό το αίτημά του να απονέμονται κάθε χρόνο βραβεία σε δημοσιογράφους εις μνήμην του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε για τα ιδανικά του και για τα «πιστεύω» του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον πλήθους κόσμου, συντόνισε η Μάγδα Τσέγκου.

Βραβεύτηκαν δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων ήταν η Λίνα Κεκέση από το «Πρώτο Θέμα», ο Βασίλης Λαμπρόπουλος από το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ», ο Γιώργος Σόμπολος, η Τασούλα Παπανικολάου, ο Αλέξανδρος Γίγος από το Star, ο Σπύρος Λεβιδιώτης, ο Μανώλης Ασαριώτης από τον ANT1, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Καρτσάκης, ο πρόεδρος της ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος, ο πρόεδρος της IPA, στρατηγός Βλάσσης Βαλατσός, ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης και η εικαστικός Λιλίκα Αρνάκη.

Κεντρικό σύνθημα και βασική ευχή της βραδιάς ήταν μια φράση: «Να μην χυθεί άλλο αίμα δημοσιογραφικό», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η σύζυγός του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button