Υγεία & Διατροφή

Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών στα διαγνωστικά κέντρα HealthSpot – Galaksias Portal News

Τα Διαγνωστικά Κέντρα HealthSpot στηρίζουν μια σημαντική πράξη βοήθειας προς το συνάνθρωπο και αποτελούν πλέον συνεργαζόμενο κέντρο  του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποιώντας εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Τα HealthSpot, με τη στήριξη του Hellenic Healthcare Group (HHG), του κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας, στοχεύουν να συνεισφέρουν στις ανάγκες μεταμόσχευσης μυελού των οστών από συμβατούς δότες, σε ασθενείς, παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της δωρεάς μυελού των οστών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν χωρίς ραντεβού στα HealthSpot, σε 4 σημεία στην Αττική: Κηφισιά (Λεβίδου 16), Περιστέρι (Παναγή Τσαλδάρη & Σαρανταπόρου 1), Γλυφάδα (Λεωφ. Βουλιαγμένης & Γρηγορίου Λαμπράκη 62), Ραφήνα (Βασιλέως Γεωργίου Β΄ &Τριγλίας) καθώς και στο νησί της Σαντορίνης (Μεσαριά) και μέσω μιας απλής διαδικασίας να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η διαδικασία περιλαμβάνει συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής και καταγραφή σύντομου ιατρικού ιστορικού καθώς και λήψη με μπατονέτα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου).

Σημειώνεται ότι η αλλογενής μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων ή αλλιώς μυελού των οστών αποτελεί μία καθιερωμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση σοβαρών αιματολογικών, νεοπλασματικών και γενετικών νοσημάτων. Στόχος της είναι η αντικατάσταση του παθολογικού μυελού των οστών με υγιή κύτταρα, τα οποία λαμβάνονται από τον συμβατό με τον ασθενή δότη και δημιουργούν στο λήπτη ένα νέο, υγιές αιμοποιητικό σύστημα.

Τα  HealthSpot συμβάλλουν με κάθε ευκαιρία σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, με την πεποίθηση ότι η υγεία είναι δικαίωμα όλων.

To άρθρο Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών στα διαγνωστικά κέντρα HealthSpot δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button