Υγεία & Διατροφή

Υπόσχεση πυροτέχνημα από την υφυπουργό Μεταφορών για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Στο ραδιόφωνο του Real FM, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, προανήγγειλε τον ερχομό του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» λέγοντας μάλιστα πως η επιδότηση αυτή τη φορά θα ξεπεράσει τις 8.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε πως το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» που είναι τώρα σε ισχύ (επιδοτώντας με έως 8.000 ευρώ την αγορά ηλεκτρικού οχήματος), λήγει στις 30 Απριλίου και σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της υφυπουργού, στην κυβέρνηση είναι άκρως ικανοποιημένοι καθώς αξιοποιήθηκαν όλοι οι πόροι του προγράμματος.

Όσον αφορά το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε «Θέλουμε με κάθε τρόπο να τονώσουμε την αγορά επιδοτώντας ίσως και με περισσότερα χρήματα. Τα 8.000 ευρώ ενδεχομένως να αυξηθούν κατά ένα σημαντικό ποσό».

Η τρίτη αυτή φάση του προγράμματος για την κρατική επιδότηση αναμένεται να ξεκινήσει πριν τον ερχομό του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα ακούγεται πως θα έχει ακόμα πιο εύκολη διαδικασία, μειώνοντας την γραφειοκρατία και κάνοντας την αποδοχή της αίτησης ακόμα πιο εύκολη. Το θέμα είναι πως εάν το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” λήγει στις 30 Απριλίου, μέχρι την ανακοίνωση – έναρξη του “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” θα παγώσει πλήρως η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των λίγων φορτιστών, κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» λέγοντας πως το συγκεκριμένο παρέχει συνολικά 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τα οποία τα 30 εκατ. πάνε στους Δήμους και τα 50 εκατ. σε ιδιώτες που θέλουν να φτιάξουν δημόσια προσβάσιμους φορτιστές.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button