Τρόπος Ζωής

Premium με τεράστιους χώρους και δύο επιλογές κινητήρων – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Mazda προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη του νέου της SUV, CX-70. Ένα επιβλητικό μοντέλο που ουσιαστικά αποτελεί την πενταθέσια (και λίγο πιο σπορτίφ) έκδοση του CX-90. Το νέο SUV μοιράζεται την πλατφόρμα, τα συστήματα κίνησης και το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματός του με το μεγαλύτερο αδελφάκι του, κάτι που μόνο θετικό είναι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές οπτικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτών μοντέλων με την κυριότερη να είναι η χρήση περισσότερων μαύρων λεπτομερειών αντί για νίκελ. Ο προφυλακτήρας επίσης είναι διαφορετικός, ενώ οι διαθέσιμοι τροχοί 21 ιντσών έχουν γυαλιστερά μαύρα χαρακτηριστικά, την ώρα που στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Το CX-70, όπως και το CX-90 εξακολουθεί να έχει μια στρογγυλεμένη γραμμή οροφής, η οποία ολοκληρώνεται από μία διακριτική αεροτομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, το CX-70 μοιάζει εντυπωσιακά με το CX-90, έχοντας αρνηθεί όμως την τρίτη σειρά θέσεων και αποκτώντας μία νέα τεχνολογία. Το CX-70 διαθέτει στο λειτουργικό του σύστημα, το ψηφιακό βοηθό Alexa της amazon, το οποίο παρέχει φωνητικό έλεγχο σε ορισμένες λειτουργίες του οχήματος, όπως τα χειριστήρια του κλιματισμού και του infotainment, ενώ συγχρονίζεται επίσης με εξοπλισμό στο σπίτι που διαθέτει την αντίστοιχη δυνατότητα.

Επίσης λαμβάνει και την τεχνολογία Unresponsive Driver Support η οποία σε περίπτωση που ο οδηγός δεν ανταποκριθεί σε μία σειρά από προειδοποιήσεις τότε ενεργοποιείται για να σταματήσει σταδιακά το αυτοκίνητο, θέτοντας σε λειτουργία τα αλάρμ.

Το CX-70 χρησιμοποιεί τα ίδια συστήματα μετάδοσης κίνησης με το CX-90, με έναν υπερτροφοδοτούμενο 3,3 λίτρων ήπια υβριδικό εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 284 ίππους και 450Nm ροπής στη βασική έκδοση ή 345 ίππους και 500 Nm ροπής στην γρήγορη έκδοση S. Διατίθεται επίσης ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, που αποδίδει 328 ίππους και 500 Nm ροπής μέσω ενός τετρακύλινδρου κινητήρα 2,5 λίτρων, μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου 17,8 κιλοβατώρων και ενός ηλεκτροκινητήρα 68 κιλοβατωρών.

Η Mazda δεν έχει ανακοινώσει την τιμολόγηση, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι το CX-70 θα είναι λίγο φθηνότερο από το CX-9.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button