Επικαιρότητα

Προβολή διεθνούς ντοκιμαντέρ για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Ευβοϊκό – Galaksias.com

Το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην συνεδριακή αίθουσα Δήμου Χαλκιδέων, Αβάντων 50, ενημέρωση με θέμα τις ιχθυοκαλλιέργειες και τις επιπτώσεις τους στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Συντονιστική Ομάδα Συλλόγων και Φορέων για την προστασία του Ευβοϊκού (SOS ΕΥΒΟΪΚΟΣ) και περιλαμβάνει:

  • προβολή του ιδαιίτερα κατατοπιστικού ντοκιμαντέρ « Έως το τέλος του κόσμου», του Ιταλού σκηνοθέτη Francesco de Augustinis.
  • Ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση των υδατοκαλλιεργειών στον Ευβοϊκό και για την σχετική ΠΟΑΥ Βορείου, Νοτίου Ευβοϊκού και Διαύλου Ωρεών από τον ομάδα Συλλόγων SOS ΕΥΒΟΪΚΟΣ.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η θάλασσα του Ευβοϊκού, όπως και τα δάση, τα βουνά και όλη η χερσαία περιοχή του πανέμορφου νησιού, κινδυνεύει από μια νέα επιδρομή με σκοπό  το κέρδος και με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον του Βόρειου και Νότιου Ευβοϊκού, στην υγεία, στην αλιεία, στην διατροφή μας και στον τουρισμό. Το θέμα είναι η θεσμοθέτηση βιομηχανικών ζωνών ιχθυοκαλλιέργειας μέσω των Οργανωμένων Περιοχών Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).

Καλούνται πολίτες, Συλλόγους, Φορείς, επαγγελματίες να ενημερωθούν για το πολύ σημαντικό θέμα των εντατικών υδατοκαλλιεργειών και των επιπτώσεών τους με τη δέσμευση 22.000 χιλιάδων στρεμμάτων σε Βόρειο και Νότιο Ευβοϊκό.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ SOS ΕΥΒΟΪΚΟΣ: Σύλλογος Σιδερίτης-Ομάδα πολιτών για την προστασία του Υγροβιότοπου Κολοβρέχτη-Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ελυμνίων Μάκιστος-Σύλλογος Περιβάλλοντος Αλιβερίου – Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νοτίας Καρυστίας-Σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος Αγίου Ιωάννη Θεολόγου ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών-Κίνηση Πολιτών Προστασίας Περιβάλλοντος Λιβανατών.

The post Προβολή διεθνούς ντοκιμαντέρ για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Ευβοϊκό appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button