Κόσμος

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν νέα πλήγματα κατά των Χούθι – Galaksias.com

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε χθες νέα πλήγματα κατά θέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που ετοιμάζονταν, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, να εκτοξεύσουν πολλαπλούς πυραύλους.

«Στις 7 Φεβρουαρίου γύρω στις 21:00 ώρα Σαναά, οι (αμερικανικές) δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα αυτοάμυνας κατά δύο κινητών συστημάτων αντιπλοϊκών πυραύλων που ήταν έτοιμα για εκτόξευση κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε σε ανακοίνωση η Centcom, η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή.

«Αργότερα την ίδια ημέρα, στις 23:30 ώρα Σαναά, οι δυνάμεις της Centcom εξαπέλυσαν δεύτερο πλήγμα κατά κινητού συστήματος πυραύλου κρουζ εδάφους-εδάφους που ήταν έτοιμο για εκτόξευση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η Centcom εντόπισε τους πυραύλους αυτούς σε περιοχές της Υεμένης, ελεγχόμενες από τους Χούθι, και κατέληξε ότι αποτελούσαν άμεση απειλή για τα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το πρακτορείο ειδήσεων των Χούθι Saba.net μετέδωσε χθες ότι πραγματοποιήθηκαν νέα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στην επαρχία Χοντέιντα. Τα πλήγματα έγιναν στην περιοχή Ρας Ίσα, στην πόλη Σουλέιφ, σύμφωνα με το Saba.net, ενώ εργαζόμενος σε διυλιστήριο εκεί, ο Αλάα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσε τουλάχιστον δύο εκρήξεις.

Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι βάζουν στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button