Κόσμος

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα κατά το Ραμαζάνι – Galaksias.com

Έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για την περίοδο του ραμαζανιού απηύθυνε ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς. 

Ο Γερμανός καγκελάριος σημείωσε στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ότι ο μήνας του Ραμαζανιού αποτελεί μια ιδιαίτερη στιγμή για περισυλλογή και προβληματισμό και ανέφερε ότι «το να σπάσουμε μαζί τη νηστεία αποτελεί μια ωραία χειρονομία για ειρηνική συνύπαρξη και συνοχή».

Ταυτόχρονα, τόνισε, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού πολλοί άνθρωποι σκέφτονται εκείνους που βίωσαν κακουχίες, πόλεμο και βία.

«Θέλω να ξέρετε: δεν είστε μόνοι σε αυτό» δήλωσε ο καγκελάριος για να συμπληρώσει πως «πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία συμπάσχουν».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο καγκελάριος ζήτησε κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή, «ιδανικά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού».

Αυτό, όπως είπε, θα εξασφάλιζε ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που απήχθησαν από την Χαμάς θα απελευθερωθούν και ότι θα έφτανε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Δήλωσε επίσης πως είναι απαράδεκτο οι μουσουλμάνοι της χώρας να αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον τους. «Η απάντησή μας σε αυτό πρέπει να είναι πολύ σαφής: Δεν θα επιτρέψουμε να διχαστούμε ως χώρα».

«Οι οργανωμένοι κήρυκες μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι η πλειοψηφία στη χώρα μας, αλλά τα εκατομμύρια πολιτών, ηλικιωμένοι, νέοι, κάτοικοι πόλεων και χωριών που βγαίνουν στον δρόμο με σεβασμό και αλληλεγγύη εδώ και εβδομάδες», δήλωσε και κάλεσε τους πολίτες να μην παραπλανώνται από σχόλια μίσους και διχασμού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button