Επικαιρότητα

Θεοδωρίδου στο CNN Greece: Τα διαφορετικά εμβόλια κάνουν καλύτερη ανοσοποίηση

Την πεποίθηση ότι ένα ετερόλογο εμβόλιο πραγματοποιεί καλύτερη ανοσοποίηση στον οργανισμό, εξέφρασε η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών ομότιμη καθηγήτρια παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση του υπουργείου υγείας της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου.

Υπάρχουν κράτη που προχωρούν στην πραγματοποίηση τρίτης δόσης με ομόλογο εμβόλιο δηλαδή με το εμβόλιο που πραγματοποίησαν οι πολίτες στην πρώτη και δεύτερη δόση, τόνισε η καθηγήτρια, προσθέτοντας ωστόσο, ότι σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, φαίνεται ότι υπάρχει καλύτερη ανοσοποίηση εάν η τρίτη δόση γίνει με διαφορετικό εμβόλιο από τις δυο πρώτες δόσεις.

Είναι γνωστό όπως έχει ανακοινώσει σε προηγούμενο χρόνο η εθνική επιτροπή εμβολιασμών, αλλά και ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ότι η τρίτη δόση στις ομάδες των πολιτών θα γίνει με το εμβόλιο μοριακής τεχνολογίας της Pfizer, ενώ θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες στη συνέχεια.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger