ΕνημέρωσηΟικονομία

Θεοδωρικάκος: Ο οδικός χάρτης για μηδενικό πληθωρισμό στα τρόφιμα

Στόχος μας είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, όπως υπογράμμισε ο  υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος παράλληλα στον οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης των τιμών και μηδενισμού του πληθωρισμού τροφίμων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά, προσέθεσε ότι βασική αποστολή του υπουργείου είναι η υλοποίηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα μέσα από τη σχεδιασμένη επαναβιομηχάνιση, την έρευνα, την καινοτομία, την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και τη προσέλκυση επενδύσεων για παραγωγή πλούτου και δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Στόχος, ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας να είναι τουλάχιστον 1500 ευρώ, όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που περιέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης:

  • Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην πλατφόρμα e katanalotis όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να συγκρίνει τιμές σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα.
  • Στηρίζουμε τις ανεξάρτητες αρχές και τον ελεγκτικό μηχανισμό και κάνουμε στοχευμένους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης που έχουν επεκταθεί έως το τέλος του έτους, συνέχισε.
  • Ενώνουμε δυνάμεις με καταναλωτικό κίνημα και την υγιή επιχειρηματικότητα, τόνισε ο υπουργός και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των ανώτερων προστίμων για σοβαρές παραβιάσεις του Νόμου. «Από τον κύκλο επαφών που έχω κάνει θέλω να εκφράσω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πηγαίνουμε σε θετικές εξελίξεις και αποκλιμάκωση των τιμών» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχετικά με τον ΦΠΑ απάντησε ότι από τη μείωσή του θα χάσει το κράτος ένα τεράστιο έσοδο χωρίς να ωφεληθεί ο καταναλωτής. Θεωρώ, οπότε, ότι ένα παρατηρητήριο 100 βασικών προϊόντων με τιμές προμήθειας και πώλησης είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να είναι στοχευμένοι και πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι προσέθεσε. «Δεν μπορούμε να μειώσουμε τις τιμές με έναν νόμο και ένα άρθρο, όπως έλεγαν κάποτε κάποιοι και παραλίγο να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η βάση της εμπιστοσύνης είναι η αλήθεια» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button