Πολιτική

Θεοδωρικάκος: 40.000 θέσεις εργασίας από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει θωρακισμένη από το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε διαδικτυακή ημερίδα στην Πάτρα

«Μέσα από την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, μέσα από την ενίσχυση της αξιοκρατίας, δημιουργούμε ευνοϊκές συνθήκες για το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Με όπλο μας την ενότητα του ελληνικού λαού, την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε ως κόρην οφθαλμού, προχωράμε στην πράξη το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο. Το τέλος της δοκιμασίας του κορωνοϊού μπορούμε να τα καταφέρουμε να βρει την Ελλάδα θωρακισμένη, ώστε να μπορέσει να κινηθεί γρήγορα προς τα εμπρός, να κερδίσει χρόνο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που τόσο έχουμε ανάγκη». Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας απόψε κατά την διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας που οργάνωσε στην Πάτρα ο ιστότοπος «The Best», με θέμα «Η επόμενη ημέρα» στην Δυτική Ελλάδα μετά την πανδημία.

Αναφερόμενος στο υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι «έχει στηρίξει τους δήμους, έχει στηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή το θεσμικό φορέα που βρίσκεται πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλο στον απλό πολίτη και κάλυψε τις σημαντικές ελλείψεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της ύφεσης». Επίσης, είπε ότι «στηρίξαμε με πάνω από 550 εκατομμύρια ευρώ τους δήμους, ώστε να σταθούν όρθιοι να αναπληρώσουν τις απώλειες και κυρίως να σταθούν δίπλα στους οικονομικά και κοινωνικά πιο αδύναμους πολίτες, να σταθούν δίπλα στους πολίτες που έχουν πολύ περισσότερη ανάγκη για να συνεχίσουν τη ζωή τους». «Όλα αυτά», συνέχισε, «αποτελούν την στρατηγική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση, δηλαδή η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής των δήμων και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου τομέα, ο τρόπος λειτουργίας του οποίου επηρεάζει καθοριστικά και τη λειτουργία της ιδιωτικής οικονομίας».

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close