Υγεία & Διατροφή

Επίθεση με drone κατά οχήματος στη Βαγδάτη – Τρεις νεκροί, οι δύο ήταν διοικητές φιλοϊρανικής οργάνωσης – Galaksias Portal News

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Ιράκ είχε στόχο απόψε ένα όχημα στην ανατολική πλευρά της Βαγδάτης, δήλωσαν δύο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μετά από πολλές δυνατές εκρήξεις που ακούστηκαν διαδοχικά σε συνοικίες της πόλης και εν μέσω ενός εκρηκτικού περιφερειακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον ένοπλων φιλοϊρανικών ομάδων.

“Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε τρεις ρουκέτες εναντίον ενός αυτοκινήτου 4X4” στη συνοικία Μαστάλ της ανατολικής Βαγδάτης, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ζητώντας να μην κατονομαστεί. Μια δεύτερη πηγή ασφαλείας που επιβεβαίωσε την επίθεση δήλωσε ότι το όχημα αυτό μετέφερε “ηγετικό στέλεχος των Χασντ ας Σάαμπι” (“Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης”), ενός συνασπισμού πρώην παραστρατιωτικών που έχουν ενταχθεί στις τακτικές ιρακινές δυνάμεις και περιλαμβάνει ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο ηγετικά στελέχη ένοπλης φιλοϊρανικής ομάδας σκοτώθηκαν στην επίθεση, δήλωσαν μια πηγή ασφαλείας και ένα στέλεχος της οργάνωσης που αποτέλεσε στόχο. Ο ένας εξ αυτών ήταν υπεύθυνος για τον “στρατιωτικό φάκελο” στη Συρία, είπε το στέλεχος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών, το πλήγμα είχε στόχο “δύο ηγετικά στελέχη της Κατάεμπ Χεζμπολάχ (ή Ταξιαρχίες της Χεζμπολάχ)”, μιας ισχυρής ιρακινής ένοπλης φιλοϊρανικής οργάνωσης που αποτελεί μέρος των Χασντ ας Σάαμπι. Η Κατάεμπ Χεζμπολάχ συμμετείχε τους τελευταίους μήνες στις δεκάδες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων και εκείνων του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στη συνοικία αυτή είδε μεγάλη ανάπτυξη των δυνάμεων ασφαλείας που είχαν αποκλείσει το σημείο.

Σχεδόν πριν από μια εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ εναντίον στόχων των επίλεκτων ιρανικών δυνάμεων και ένοπλων φιλοϊρανικών ομάδων ως αντίποινα για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 28 Ιανουαρίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες που στάθμευαν σε αμερικανική βάση της ιορδανικής ερήμου, στα σύνορα με τη Συρία.

Επί εβδομάδες, το Ιράκ δεν μπορεί να ξεφύγει από τις περιφερειακές εντάσεις, παρά τις έντονες διπλωματικές προσπάθειες με τους Αμερικανούς και Ιρανούς κυρίως εταίρους του.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button