ΑθλητικάΕνημέρωση

Ο Ραλφ Ράνγκνικ «έκοψε» τρεις παίκτες από την εθνική επειδή τραγούδησαν ομοφοβικά συνθήματα

Ο Ραλφ Ράνγκνικ έθεσε εκτός εθνικής Αυστρίας τρεις ποδοσφαιριστές της Ραπίντ Βιέννης, επειδή τραγούδησαν ομοφοβικά συνθήματα, στηρίζοντας έτσι εμπράκτως ένα ποδόσφαιρο χωρίς διακρίσεις.

Ο προπονητής της Εθνικής Αυστρίας, Ραλφ Ράνγκνικ αποφάσισε να “κόψει” από τις επιλογές του για τα φιλικά παιχνίδια με Σλοβακία και Τουρκία, τους Γκουίντο Μπουργκστάλερ, Μάρκο Γκρουλ και Νίκλας Χεντλ, λόγω ομοφοβικών συνθημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις ποδοσφαιριστές της Ραπίντ Βιέννης τραγούδησαν ομοφοβικά συνθήματα εις βάρος των αντιπάλων τους, μετά τη νίκη επί της Αούστρια Βιέννης (3-0).

Να αναφέρουμε ότι το πειθαρχικό όργανο της αυστριακής Bundesliga έχει επιβάλει διαφορετικές ποινές απαγόρευσης συμμετοχής, στους συγκεκριμένους παίκτες -στο συγκεκριμένο σκάνδαλο συμμετείχαν και άλλοι δυο- για να έρθει και η συγκεκριμένη “τιμωρία” από τον Ράνγκνικ.

Είναι κάτι που δεν θα το ανεθχώ σε μια ομάδα που είμαι προπονητής, είτε ένας σύλλογος είτε εδώ στην εθνική ομάδα. Όσα υποστηρίζουμε στην εθνική ομάδα είναι στην άλλη πλευρά της κλίμακας και το είπα στα παιδιά στο τηλέφωνο.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες πρέπει να αναλογιστούν αυτό το θέμα και να καταλάβουν τι σημαίνει για τους ανθρώπους το να προσβάλλονται και πέφτουν θύματα διακρίσεων δημόσια και με αυτόν τον τρόπο”, ανέφερε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός τεχνικός για την απόφασή του.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button