Επικαιρότητα

Καμβάς 420 μέτρων θα απλωθεί σήμερα στην παραλία του Βόλου με ποίημα για την Ειρήνη

Μια σπουδαία εκδήλωση για την ειρήνη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην παραλία του Βόλου μπροστά στο Πανεπιστήμιο, όπου θα ξεδιπλωθεί 420 μέτρα καμβάς, με ένα ποίημα 400 σελίδων για την ειρήνη. Πλήθος Φορέων από όλη την Ελλάδα θα παρευρεθούν στη μεγάλη εκδήλωση που έρχεται από την Κύπρο στον Βόλο, με την υπογραφή της πολυβραβευμένης Κύπριας ποιήτριας Κυριακής Δράκου και με την υποστήριξη: της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, της Ολυμπιάδας Κιθάρας, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, του 1ου Γυμνασίου Βόλου και άλλων Φορέων. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Αναστασία Παπαδοπούλου, Μέλος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ποιητικό έργο της Κυριακής Δράκου για την ειρήνη, αποτελεί ένα μοναδικό παγκόσμιο Ολυμπιακό ρεκόρ που εκφράζει απόλυτα τα Ολυμπιακά ιδεώδη και στο οποίο η Ολυμπιάδα Κιθάρας θα απονείμει τις δέουσες τιμές.

Ο Γιώργος Φουντούλης θα απονείμει στην Κυριακή Δράκου τα 3 χρυσά σύμβολα ειρήνης της Ολυμπιάδας Κιθάρας:  Χρυσό Μετάλλιο,  Χρυσό Δάφνινο Στεφάνι,  Χρυσή Κίθαρις, ομοίωμα της Κιθάρας του Χείρωνος Κένταυρου, του πρώτου Δάσκαλου Κιθάρας παγκοσμίως.

Οι “Κιθαροδρόμοι” της Ολυμπιάδας Κιθάρας θα κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στην παραλία του Βόλου για να απονείμουν τιμές απαγγέλοντας ποίηση:

– τον Ύμνο της Ολυμπιάδας Κιθάρας
– τον Αντίλαλο του Αδάμου Μουζουρή
– τις Θερμοπύλες του Καβάφη
– μικρό απόσπασμα από το ποίημα για την ειρήνη της Κυριακής Δράκου

Σημαντική είναι η συμβολή του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ιωάννης Καραφέρης, Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ θα διαβάσουν ποιήματα της ποιήτριας μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του Σχολείου και θα χορέψουν μαθήτριες και μαθητές της ομάδας χορού. Η ειρηνίστρια, ποιήτρια, συγγραφέας Κυριακή Δράκου, γεννήθηκε στον Βαθύλακα Αμμοχώστου και ζει στην Πάφο, στην Κύπρο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή, με ειδίκευση στο χορό.

Εργάζεται ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής στη μέση εκπαίδευση. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Δημιουργικές τέχνες και εμψύχωση» του Global Collage, όπου αρίστευσε και πρώτευσε στον κλάδο της.

Είναι διακεκριμένη εμψυχώτρια – εκπαιδεύτρια αξιών.

Αγάπησε και προωθεί τις πανανθρώπινες αξίες ζωής και τα θετικά συναισθήματα, δίνοντας έμφαση στην ειρήνη και την ελευθερία. Οργανώνει παγκόσμιες δράσεις για την ειρήνη εμπλέκοντας φορείς και άτομα από όλο τον κόσμο και δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης.

Οι τέχνες αποτελούν κάθε κομμάτι της ζωής και ψυχής της. Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με το χορό, τη ζωγραφική και την ποίηση. Ασχολείται ενεργά με τη συγγραφή και τον πολιτισμό.

Έκδωσε 15 βιβλία που τα περισσότερα έχουν θέμα τον ανθρωπισμό και τις αξίες ζωής.

Για το λογοτεχνικό της έργο και την εν γένει προσφορά της στην παιδεία και τον πολιτισμό έχει πολλάκις βραβευτεί και διακριθεί με πρώτα παγκόσμια βραβεία.

Οι “Κιθαροδρόμοι” είναι οι φωτεινοί εκπρόσωποι της Ολυμπιάδας Κιθάρας που ιδρύθηκε το 2023 στον Βόλο με πρωτοβουλία του Γιώργου Φουντούλη.

Οι Κιθαροδρομίες είναι το νέο event της Ολυμπιάδας Κιθάρας που θα πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια του έτους πλαισιώνοντας σημαντικές εκδηλώσεις και μεταφέροντας το πνεύμα του πολιτισμού και της ειρήνης των λαών σε 121 χώρες.

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button