Τρόπος Ζωής

Δύο νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο – Galaksias Portal News

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν δύο ανθρώπους στον νότιο Λίβανο χθες Τετάρτη το βράδυ, μετέδωσε λιβανικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, ενώ η Χαμάς εκτόξευσε νωρίτερα ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ από το λιβανικό έδαφος, καθώς οι εχθροπραξίες στα σύνορα εντείνονται.

«Εχθρικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στις κοινότητες Σιντίκιν και Κάφρα, σκοτώνοντας δύο κατοίκους στην Κάφρα και τραυματίζοντας άλλους 14», σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λιβανική Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Χαμάς, ανταλλάσσει σχεδόν καθημερινά πυρά με τον ισραηλινό στρατό από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου. Παραρτήματα παλαιστινιακών οργανώσεων στον Λίβανο έχουν επίσης αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις.

Χθες Τετάρτη το πρωί, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε πως εκτόξευσε δύο ομοβροντίες ρουκετών Γκραντ βάζοντας στο στόχαστρο δυο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Οι επιθέσεις από τον νότιο Λίβανο αποτελούσαν «ανταπόδοση στις σιωνιστικές σφαγές αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας» και στη δολοφονία πολιτικού στελέχους της Χαμάς τη 2η Ιανουαρίου στη λιβανική επικράτεια, κατά την ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάλεχ Αρούρι σκοτώθηκε μαζί με άλλα έξι μέλη της Χαμάς σε επίθεση drone αποδοθείσα στο Ισραήλ σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε με δικό του ανακοινωθέν πως εντοπίστηκαν «περίπου 10 εκτοξεύσεις» από τον Λίβανο εναντίον του βόρειου Ισραήλ και ότι ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στην περιφέρεια Κιριάτ Σιμόνα.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας «κατάφεραν να αναχαιτίσουν ορισμένο αριθμό» ρουκετών, συνεχίζει το κείμενο, προσθέτοντας ότι στοιχεία του έπληξαν τα σημεία από όπου «προήλθαν τα πυρά» στον Λίβανο.

Η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για υλικές ζημιές στην περιοχή όπου βρίσκεται η Κιριάτ Σιμόνα, πάντως όχι για τραυματισμούς.

Τη 10η Φεβρουαρίου, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς τραυματίστηκε σε επίθεση με drone που έβαλε στο στόχαστρο το αυτοκίνητό του, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Προχθές Τρίτη η Χεζμπολάχ, που πρόσκειται στο Ιράν, βομβάρδισε ισραηλινή στρατιωτική βάση δυο φορές, ανταποδίδοντας άνευ προηγουμένου πλήγματα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας μια ημέρα νωρίτερα στον ανατολικό Λίβανο.

Τους τελευταίους σχεδόν πέντε μήνες εχθροπραξιών, τουλάχιστον 286 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ και άλλων παρατάξεων-συμμάχων της, καθώς και τουλάχιστον 44 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Σε αυτούς συγκαταλέγονταν περίπου 24 μαχητές παλαιστινιακών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 10 της Χαμάς,

Στο βόρειο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 16 άνθρωποι, δέκα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και έξι άμαχοι, σύμφωνα με τον στρατό.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button