Επικαιρότητα

Εντάχθηκε ο Δήμος Λοκρών – Galaksias.com

Το 3ο FORUM ΣΠΑΥ 2024, με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις: Το Μέλλον της Αυτοδιοίκησης», που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαρτίου 2024 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, έδωσε την αφορμή για τη δημιουργία του πρώτου δικτύου για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων».

Δεκάδες Δήμοι εντάχθηκαν σε αυτό τον καινοτόμο θεσμό, δημιουργώντας έναν σημαντικό διαδημοτικό φορέα για την πρόληψη και την ανθεκτικότητα των πόλεών μας.

Το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, οι 91 Δήμαρχοι – Ιδρυτικά Μέλη του Ε.Δ.Α.Π. υπέγραψαν την επίσημη διακήρυξη, επισημαίνοντας τη δέσμευσή τους για τη δημιουργία ενός ανθεκτικού και ασφαλούς μέλλοντος για τις κοινότητές τους.

Το «Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων» δημιουργεί έναν ανοιχτό χώρο για την ανταλλαγή πληροφόρησης και τεχνογνωσίας, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη για την ανάπτυξη ικανοτήτων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, διασφαλίζει τη λειτουργία ενός ισχυρού συστήματος πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο, το οποίο είναι σε θέση να επικαιροποιεί τα σχέδια και τις διαδικασίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Με αυτόν τον τρόπο, το «Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων» αναδεικνύεται ως κρίσιμος φορέας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων μας, σε στενή συνεργασία με τα αρμόδια κρατικά όργανα και την επιχειρηματική κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές στο πλαίσιο της τοποθέτησης του στο 3ο FORUM ΣΠΑΥ συνεχάρη τους διοργανωτές και αναφέρθηκε στην σημασία της πολιτικής προστασίας για την προστασία των πολιτών.

Η δημιουργία του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων είναι μια απόφαση που κινείται στην σωστή κατεύθυνση για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας μεταξύ των Δήμων δεδομένων των αυξανόμενων προκλήσεων εξαιτίας της κλιματικής κρίσης. Ακολούθησε προβολή video αναφορικά με τις παρεμβάσεις από το Δήμο Λοκρών για την πρόληψη, την προστασία και την πυροπροστασία στο περιαστικό δάσος της Αταλάντης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button