Κόσμος

Πέθανε ο Ρομπέρτο Καβάλι – Zougla – Galaksias.com

Ο Ρομπέρτο Καβάλι έφυγε από τη ζωή σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου, στη γενέτειρά του, τη Φλωρεντία, σε ηλικία 83 ετών.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσαν συγγενείς του, οι οποίοι ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του διάσημου σχεδιαστή είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες. Όπως είχε γίνει γνωστό, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφήνει πίσω του έξι παιδιά, με το μικρότερο να είναι ο Τζόρτζιο, μόλις ενός έτους. Δίπλα του τις τελευταίες ώρες, όπως και τα τελευταία 15 χρόνια, ήταν η σύντροφός του, Sandra Bergman Nilsonn.

Ο Καβάλι καταγόταν από οικογένεια καλλιτεχνών, καθώς ο παππούς του Τζουζέπε Ρόσι ήταν ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος Macchiaioli, με έργα που εκτέθηκαν στην γκαλερί Uffizi στη Φλωρεντία. Ο Καβάλι έφερε την καλλιτεχνική του ευαισθησία στα σχέδια μόδας του, μετά τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Τέχνης της Φλωρεντίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1960 από το μεταξοτυπείο του, ο Ρομπέρτο Καβάλι άρχισε να εφαρμόζει μια νέα τεχνική ζωγραφικής στα ενδύματα, πράγμα που τον έκανε να ξεχωρίσει. Αργότερα, τη δεκαετία του 1970, πειραματίστηκε με άλλα υλικά, κυρίως το δέρμα.

Το 1970, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στο Παρίσι η οποία αποτελούνταν από δερμάτινα σχέδια, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Mario Valentino. Η δουλειά του προσέλκυσε πολλές διεθνείς εταιρείες μόδας, που θέλησαν να συνεργαστούν μαζί του και έτσι, έγινε ένα από τα διασημότερα ονόματα στη βιομηχανία της μόδας. To 1972 άνοιξε το πρώτο του μικρό κατάστημα, το Limbo, στο Saint Tropez.

Το 2011, υπέγραψε άδειες για πολλά προϊόντα με την επωνυμία του, συμπεριλαμβανομένων αρωματών, επίπλων, ταπετσαριών, πλακιδίων και υφασμάτων για το σπίτι. Το 2014, έγραψε μια αυτοβιογραφία με τίτλο «Just Me!» («Mόνο Εγώ»).

Στις 8 Μαρτίου 2023 ανακοινώθηκε ότι ο Καβάλι έγινε πατέρας, σε ηλικία 82 ετών, του έκτου παιδιού του, από τη σχέση του με τη Sandra Bergman Nilsonn. Tο παιδί πήρε το όνομα Τζόρτζιο προς τιμήν και μνήμη του πατέρα του, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Ναζί στη σφαγή της Καβρίλια το 1944.

Ο 83χρονος, με περιουσία που ξεπερνά τα 500 εκατ. δολάρια, είχε μιλήσει στο παρελθόν για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, ύστερα από μια σκληρή ανατροφή μετά τη δολοφονία του πατέρα του, που όπως έλεγε τον άφησε βουβό μέχρι τα 18 του. «Ήμουν τοπογράφος, δούλευα σε ένα ορυχείο στο Valdarno. Δεν μίλησα μέχρι τα 18. Αλλά η ζωή ήταν ευγενική μαζί μου και με αντάμειψε για τα πάντα».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button