Κόσμος

Στις φλόγες διυλιστήριο μετά από ουκρανική επίθεση με drone – Ένας νεκρός – Galaksias.com

Οι Αρχές της περιφέρειας Κρασναντάρ ανακοίνωσαν ότι η επίθεση των Ουκρανών προκάλεσε πυρκαγιά και το θάνατο ενός ανθρώπου πιθανόν λόγω καρδιακής ανακοπής.

Οι επιθέσεις με drones εναντίον διυλιστηρίων, χώρων αποθήκευσης καυσίμων και άλλων υποδομών του τομέα της ενέργειας πολλαπλασιάστηκαν αυτή την εβδομάδα στη Ρωσία.

«Η πυρκαγιά στην περιοχή του διυλιστηρίου πετρελαίου της Σλαβιάνσκ πλέον κατασβέστηκε πλήρως», διαβεβαίωσε το γενικό αρχηγείο επιχειρήσεων της περιφέρειας Κρασναντάρ.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απεβίωσε ένας άνθρωπος», εργαζόμενος στην εγκατάσταση, «πιθανόν λόγω καρδιακής ανακοπής», πρόσθεσε.

Το διυλιστήριο της Σλαβιάνσκ στον Κούμπαν βρίσκεται ανατολικά της Αζοφικής Θάλασσας, στην περιφέρεια Κρασναντάρ.

Χθες Σάββατο ξέσπασε πυρκαγιά σε διυλιστήριο στη Σαμάρα, κάπου 1.000 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ουκρανίας/Ρωσίας, εξαιτίας επίθεσης με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης.

Διυλιστήριο πετρελαίου έγινε επίσης στόχος επίθεσης με drone την Τετάρτη στη Ριζάν, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί. Την Τρίτη, διυλιστήριο υπέστη επίθεση στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκραντ, 800 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ίδια ημέρα σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στην Αριόλ, περίπου 160 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Εξάλλου χθες στην Μπέλγκοροντ, πόλη πολύ κοντά στην Ουκρανία που γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων, έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο δήμαρχος Μόσχας Σεργκέι Σαμπιάνιν ανακοίνωσε πως δυο ουκρανικά drones καταστράφηκαν κοντά στη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο ουκρανικός στρατός πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones, συχνά βαθιά στο έδαφος της Ρωσίας, δυο χρόνια και πλέον μετά την εισβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην επικράτεια της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022, βάζοντας τελευταία στο στόχαστρο ιδίως διυλιστήρια, ή εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων. Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για «τρομοκρατικές» ενέργειες, κατ’ αυτήν μεταξύ άλλων με στόχο να παρεμποδιστεί η ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button