Κόσμος

Καταρρίψεις Drones από Κίεβο και Μόσχα – Galaksias.com

Με εκατέρωθεν επιθέσεις με Drones από Ουκρανία και Ρωσία συνεχίστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες με τους εκπροσώπους της να ανακοινώνουν τον αριθμό των αναχαιτήσεων καταρρίψεων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Όπως ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύκτας 37 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη – καμικάζι «Σαχίντ» και τρεις πυραύλους εναντίον του ουκρανικού εδάφους.

«Έπειτα από επιχειρήσεις μάχης, 33 Σαχίντ καταρρίφθηκαν» στις περιφέρειες του Κίροβογκραντ (κεντρική Ουκρανία), της Οδησσού, της Χερσώνας, του Μικολάιφ (νότια) και του Χαρκόβου (βορειανατολική), ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Στην περιφέρεια του Χαρκόβου, η οποία υφίσταται συχνές επιθέσεις με πυρά πυροβολικού, ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πέντε άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους ένα παιδί τριών ετών, τραυματίσθηκαν από πλήγμα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο οποίος δημοσιοποίησε στο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται καταστήματα με σπασμένες βιτρίνες και ένας κρατήρας δίπλα σε μια πολυκατοικία.

Από την πλευρά της η Μόσχα και συγκεκριμένα το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αναχαίτισε σήμερα τα χαράματα 16 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Δεκαπέντε απ’ αυτά καταστράφηκαν στη νότια περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, το κοντινότερο τμήμα της οποίας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων από τις γραμμές του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία.

Άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τη μεθοριακή περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Στο Μπέλγκοροντ έχουν πραγματοποιηθεί πολλοί βομβαρδισμοί και αεροπορικές επιθέσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Φεβρουάριο 2022.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button