Τρόπος Ζωής

Το value for money μεξικάνικο εστιατόριο στο Μαρούσι με 100% χειροποίητη κουζίνα – Galaksias Portal News

Το Mexha στο Μαρούσι είναι ένα casual dining εστιατόριο που θα σας κάνει να ερωτευθείτε τη μεξικάνικη γαστρονομία, με νόστιμα mexican inspired πιάτα, εξαιρετικά υλικά που μαγειρεύονται με light τρόπο και χειροποίητες παρασκευές.

Το Mexha είναι μια τροπική όαση γεμάτη χρώμα, που θα σας φτιάξει το κέφι με χαλαρή ατμόσφαιρα, απολαυστικά πιάτα, εμπνευσμένα από τη μεξικάνικη γαστρονομία και ακαταμάχητα κοκτέιλ. Το ιδανικό και εύκολα προσβάσιμο location στο οποίο βρίσκεται, επί της Αγίου Κωνσταντίνου, μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, λίγο πιο πάνω από το Δαχτυλίδι, το καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των βορείων προαστίων, για όλες τις ηλικίες.

Εδώ έρχονται παρέες από όλη την Αθήνα για να απολαύσουν μια φημισμένη, χειροποίητη κουζίνα που παρά το μεξικάνικο ταμπεραμπέντο της δεν βαραίνει το στομάχι. Ο Χάρης Βέντης, σεφ και ιδιοκτήτης του Mexha, έχει αξιοποιήσει το background των σπουδών του στην ιατρική σχολή, για να κάνει τη λάτιν γαστρονομία προσιτή σε όλους. Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύονται τα πάντα στην κουζίνα του, με εξαιρετικής ποιότητας μεσογειακά υλικά, μπορεί να πείσει ακόμα και τον πιο επιφυλακτικό να δοκιμάσει -και να απολαύσει- άφοβα μια έθνικ κουζίνα, ακόμα και στις πιο spicy στιγμές της.

Ο Χάρης προσαρμόζει τις κλασικές συνταγές της μεξικάνικης γαστρονομίας στα ελληνικά δεδομένα, παίζοντας δημιουργικά με υλικά-κλειδιά της λάτιν γαστρονομίας όπως o κόλιανδρος ή το τσίλι και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας του, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει στον στίβο της έθνικ εστίασης.

Ένα έξυπνο value for money μενού με επιλογές για όλα τα γούστα

Mε ένα ευέλικτο μενού το δημοφιλές casual dining εστιατόριο στο Μαρούσι, καλύπτει όλα τα γούστα: Προσφέρει από γευστικά finger food όπως τα ακαταμάχητα tacos και δημοφιλή ορεκτικά όπως το Choriqueso, μια φοβερή κρέμα τυριού με φρέσκο chorizo και κόλιαντρο, οι τριπλομαγειρεμένες patatas bravas με την απολαυστική κρούστα μπαχαρικών ή τα εθιστικά nacho bowls με chilli con carne, γουακαμόλε, pico de gallo, sour cream, κόκκινα φασόλια και κρέμα τσένταρ, μέχρι ολόφρεσκες σαλάτες και κυρίως πιάτα με πλούσια γεύση, όπως τα ζουμερά fajitas, τα διάσημα burritos, το Al Pastor, μια μεξικάνικη εκδοχή του Λιβανέζικου γύρου, το θρυλικό Chimichanga, ένα deep frying Tex-Mex διάσημο πιάτο που αποτελείται από ένα τραγανό παναρισμένο burrito που στην καρδιά του έχει μια ακαταμάχητη γέμιση από τρυφερό ξεψαχνισμένο μοσχαράκι, αλλά και ένα καταπληκτικό streak fajitas, μια χορταστική δηλαδή σπαλομπριζόλα με πιπεριές και τορτίγιες σίτου.

Η καλή σχέση ποιότητας-τιμής, η ευγένεια, το άμεσο service, η ωραία ατμόσφαιρα, το μοντέρνο design που δεν αναμασά τα βαρετά μεξικάνικα κλισέ, μα πάνω απ΄ όλα η χαρακτηριστική πλούσια γεύση, είναι όλα αυτά που σε κάνουν να θες να έρθεις εδώ ξανά. Παράλληλα, τo ενημερωμένο και εντυπωσιακό μπαρ που προσφέρει γευστικά κοκτέιλ, τα οποία έχουν μια gourmet, ψαγμένη φιλοσοφία και φτιάχνονται με ποιοτικά ποτά αλλά και με χειροποίητες πινελιές που φτιάχνονται επί τούτου στην κουζίνα, αποτελεί τον άλλο πόλο έλξης που προσελκύει το κοινό στο Mexha. Η μουσική είναι τόσο δυνατά όσο χρειάζεται για να γίνει κέφι, αλλά τόσο χαμηλά ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις το φαγητό και το ποτό σου, συνομιλώντας άνετα με τους φίλους, την οικογένεια ή τους συνεργάτες σου.

Into the jungle: Εντυπωσιακό design με μια κατάφυτη οροφή

Ο ευρύχωρος, φωτεινός και ψηλοτάβανος χώρος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να σε κάνει να νιώθεις άνετα, σαν να βρίσκεσαι ταυτόχρονα χαλαρά στο σπίτι σου, αλλά και μέσα στην καρδιά μιας ζούγκλας. Ο μυστηριώδης μοβ τόνος που κυριαρχεί στη χρωματική παλέτα του Μexha είναι από τα στοιχεία που κυριαρχούν. Δεν λείπουν όμως οι αντιθέσεις: κίτρινο, πράσινο, μαύρο και το χρώμα της ψάθας και του ξύλου, συνθέτουν μια τροπική όαση με έναν χαρακτηριστικό κρεμαστό κήπο από την οροφή: μια σύνθεση φυτών που αιωρούνται πάνω από τα τραπέζια και δημιουργεί χαρακτήρα.

O ιδανικός χώρος για lunch break, after office dinners και corporate events

Λόγω της κυρίαρχης, προνομιακής θέσης του στην καρδιά του αθηναϊκού City, το Mexha στη συμβολή της Αγίου Κωνσταντίνου με την Κηφισίας, με όλες τις μεγάλες εταιρείες γύρω του, αποτελεί την ιδανική επιλογή για business lunch, για after office cocktails, για εταιρικά events, από από τις ετήσιες κοπές της εταιρικής πρωτοχρονιάτικης πίτας και τις εξόδους μετά το γραφείο για το προσωπικό που προάγουν το ομαδικό πνεύμα και έχουν γίνει τάση, μέχρι πιο επίσημα επαγγελματικά dinner, αλλά και μεγαλύτερες εκδηλώσεις, όπως εταιρικά πάρτι που έχουν rock ‘n’ roll μπάντες ή γνωστούς Djs να δημιουργούν ωραία ζωηρή ατμόσφαιρα με μουσική.

Ιnfo:Mexha, Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 2160017188
facebook.com/MexhaRestaurant | instagram.com/mexharestaurant

To άρθρο Mexha: Το value for money μεξικάνικο εστιατόριο στο Μαρούσι με 100% χειροποίητη κουζίνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button