Υγεία & Διατροφή

Εκτός γηπέδων κινδυνεύουν να μείνουν οι στρατιωτικοί λόγω ταυτοτήτων

Εκτός γηπέδων κινδυνεύουν να μείνουν οι στρατιωτικοί από τον ερχόμενο Απρίλιο και αυτό λόγω των νέων κανόνων που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και των επεισοδίων σε αθλητικούς χώρους.

Σύμφωνα λοιπόν με τις υπουργικές αποφάσεις, η αγορά εισιτηρίου αλλά και η ταυτοποίηση, θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet, έτσι ώστε να αντλούνται αυτόματα τα πραγματικά στοιχεία του φυσικού προσώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταυτοποίηση των στοιχείων της κράτησης θα γίνεται μέσω του Gov.gr Wallet, κατόπιν αυθεντικοποίησης του χρήστη με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης  (κωδικοί taxisnet). Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας  έκδοσης του εισιτηρίου είναι να έχετε καταχωρίσει τα στοιχεία σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ –  emep.gov.gr).

Την παραπάνω διαδικασία, δε μπορούν να ακολουθήσουν οι στρατιωτικοί, ειδικά αυτοί που έχουν πληρώσει διαρκείας και αυτό λόγω των υπηρεσιακών ταυτοτήτων, οι οποίες δεν έχουν την ισχύ των αστυνομικών τόσο ως ταξιδιωτικό έγγραφο, όσο και ως αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας στο Gov.gr Wallet, αφού δεν αναγνωρίζονται από το σύστημα.

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι οι ταυτότητες των στρατιωτικών δεν έχουν καμία διαφορά από τις επαγγελματικές ταυτότητες δικηγόρων, δημοσιογράφων, ιατρών κλπ και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό εξάλλου επιζητά και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών, οι οποίοι θέλουν να βγάλουν πολιτικές ταυτότητες.

Κανέναν στην εφορία, στο μπλόκο της τροχαίας, στην τράπεζα, στο αεροδρόμιο και πλέον στα γήπεδα, δεν ενδιαφέρουν τα επαγγελματικά στοιχεία του ελεγχόμενου στρατιωτικού.

Οι στρατιωτικές ταυτότητες είναι αναχρονιστικές και πρέπει να αντικατασταθούν.

Αναδημοσίευση από kranosgr.com

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button