ΕνημέρωσηΟικονομία

«Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ινδία έχει ιδιαίτερη σημασία» – Galaksias Portal News

Τη σημασία της στρατηγικής σχέσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ινδία υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του κατά την επίσημη υποδοχή του, από τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Narendra Modi, στο Νέο Δελχί.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τη στρατηγική διμερή συνεργασία, την προώθηση των οικονομικών μας δεσμών, αλλά θα έχουν και πολιτικές διαβουλεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έφτασε στο Rashtrapati Bhavan όπου τον υποδέχτηκε ο πμόλογός του , της Ινδίας, Narendra Modi.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Mahatma Gandhi και άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλίο επισκεπτών.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την έναρξη της επίσκεψης του στην Ινδία, είναι η ακόλουθη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πραγματική τιμή να βρίσκομαι στην Ινδία σε επίσημη επίσκεψη, ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες. Για την Ελλάδα η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει ιδιαίτερη σημασία και θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, πολιτικές διαβουλεύσεις, τη στρατηγική συνεργασία μας, αλλά και την προώθηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι, λοιπόν, πραγματική τιμή να βρίσκομαι εδώ και προσβλέπω στις συζητήσεις που θα έχουμε με τον Πρωθυπουργό».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button