ΑθλητικάΕνημέρωση

Οι 15 πολίστριες της Αλεξίας Καμμένου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα – Galaksias Portal News

Η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Αλεξία Καμμένου, γνωστοποίησε τις παρακάτω 15 αθλήτριες της εθνικής πόλο των γυναικών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, 4-16 Φεβρουαρίου.

Οι «15» της εθνικής πόλο των γυναικών και σε παρένθεση οι συμμετοχές τους σε Παγκόσμια πρωταθλήματα: Αλεξάνδρα Ασημάκη (6), Ειρήνη Νίνου (3), Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου (2), Χρυσή Διαμαντοπούλου (4), Ελένη Ελληνιάδη (2), Μαρία Πάτρα (2), Νικόλ Ελευθεριάδου (3), Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (2), Ελένη Ξενάκη (5), Βασιλική Πλευρίτου (2), Ελευθερία Πλευρίτου (6), Μαργαρίτα Πλευρίτου (5). Ιωάννα Σταματοπούλου (3), Φωτεινή Τριχά (1), Ιωάννα Χυδηριώτη (4).

Η αποστολή αναχωρεί την Παρασκευή (2/2, 13:20).

Η Εθνική μας Ομάδα μετέχει στον Β’ Όμιλο της διοργάνωσης όπου και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις:

Γαλλία 4/2, 12.00 (ώρα Ελλάδας)
Ισπανία 6/2, 19.00
Κίνα 8/2, 18.30

Οι άλλοι 3 Όμιλοι του παγκοσμίου πρωταθλήματος:

Α’: Βραζιλία, ΗΠΑ, Καζακστάν, Ολλανδία

Γ’: Ουγγαρία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία

Δ’: Ιταλία, Νότια Αφρική, Βρετανία, Καναδάς

Η Ελλάδα στα παγκόσμια πρωταθλήματα

Η Εθνική μας Ομάδα μετέχει για 14η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αρχής γενομένης το 1998 (Περθ), με κορυφαία της ασφαλώς στιγμή την του 2011 (Σαγκάη) όπου και αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Κόσμου (9-8 την Κίνα στον Τελικό).

Πέντε (5) Ομοσπονδιακοί τεχνικοί την έχουν καθοδηγήσει στις 13 προηγούμενες διοργανώσεις, με τον Γιώργο Μορφέση τις περισσότερες (6) φορές.

Η Αντιγόνη Ρουμπέση έχει τις περισσότερες (8) συμμετοχές από τις 62 συνολικά αθλήτριες που έχουν μετάσχει, ενώ είναι και η πρώτη σκόρερ, με 89 γκολ από τα 858 συνολικά που έχει πετύχει η Ελλάδα στην διοργάνωση.

Συνολικά η Ελλάδα έχει δώσει 88 παιχνίδια στα 13 προηγούμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα (47 Νίκες, 3 Ισοπαλίες, 38 Ήττες).

To άρθρο Εθνική πόλο γυναικών: Οι 15 πολίστριες της Αλεξίας Καμμένου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button