Υγεία & Διατροφή

Πρόβλεψη και προσεκτικός σχεδιασμός για τη θωράκιση της Θεσσαλίας – Galaksias Portal News

«Στην ανετοιμότητα και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν όλες οι περιφέρειες της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των κλιματικών καταστροφών», αναφέρθηκε ο γραμματέας του κόμματος “Κόσμος” και ευρωβουλευτής της πολιτικής ομάδας Πράσινοι/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (ΕΕΣ) Πέτρος Κόκκαλης, στη διημερίδα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας, στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση με θέμα «Γεωργική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη της Θεσσαλίας – Προβλήματα και Προοπτικές», επεσήμανε την ιδιαίτερη ευαλωτότητα των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου σε ξηρασία και πλημμύρες και τόνισε «την ανάγκη χρηματοδοτήσεων, αφενός για την αντιμετώπιση των κλιματικών καταστροφών, αφετέρου για την προσαρμογή των υποδομών στην κλιματική αλλαγή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόβλεψη, προσεκτικός σχεδιασμός και προσήλωση στα επιστημονικά δεδομένα αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλύτερη δυνατή θωράκιση της περιοχής».

Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και τον δήμαρχο Λάρισας Αθανάσιο Μαμάκο, «δύο αξιωματούχους με πρόγραμμα και ευαισθησίες σε περιβαλλοντικά ζητήματα και θέματα κλιματικής αλλαγής».

Ο Δημήτρης Κουρέτας και ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισαν ότι «είναι αναγκαία η σύζευξη γεωργίας, ενέργειας και ενεργειακών καλλιεργειών στη Θεσσαλία. Ειδικότερα ανέφεραν ότι η καλλιέργεια ενεργειακών φυτών και η παραγωγή ελληνικών (βιο-) καυσίμων (δασική βιομάζα, υπολείμματα, ενεργειακές καλλιέργειες), μπορούν να οδηγήσουν στη σχετική απεξάρτηση από τα ορυκτά εισαγόμενα καύσιμα, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την πράσινη μετάβαση του Δήμου, την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας – με την αυξημένη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς – τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει μια γενναία στροφή της Λάρισας στη βιωσιμότητα, αλλά και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στη νέα πράσινη εποχή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button