ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο «λύγισε» την Μπαρτσελόνα στην παράταση, στο ντέρμπι των μεγάλων ανατροπών – Galaksias Portal News

Σπανίως στο παρελθόν υπήρξε «αδιάφορο» ή κακό από πλευράς θεάματος και σασπένς παιχνίδι ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Μπαρτσελόνα και οι δύο ομάδες το επιβεβαίωσαν και με το… παραπάνω στον συγκλονιστικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας που κρίθηκε στην παράταση, με τους Βάσκους να θριαμβεύουν με 4-2 (2-2 κανονική διάρκεια) στο ντέρμπι των μεγάλων ανατροπών και να παίρνουν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο προηγήθηκε στο 97ο δευτερόλεπτο (!) του αγώνα με το γκολ του Γκουρουθέτα, όμως η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα το ματς και να «γυρίσει» το σκορ με τα τέρματα των Λεβαντόφσκι (26′) και Γιαμάλ (32′, απίστευτο γκολ σε έμπνευση κι εκτέλεση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κατάφερε να φέρει ξανά ισορροπία στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, με το τέρμα του Σανσέτ στο 49′ απ’ την ασίστ του Νίκο Γουίλιαμς. Ακολούθησαν πολλές χαμένες ευκαιρίες κι απ’ τις δύο ομάδες, με κορυφαία αυτή του Γιαμάλ στο 82′, ο οποίος θα μπορούσε να έχει χαρίσει την πρόκριση στους «μπλαουγκράνα» κι ο αγώνας οδηγήθηκε εντέλει στο έξτρα 30λεπτο.

Εκεί η Αθλέτικ ήταν πολύ πιο έτοιμη πνευματικά κι αγωνιστικά για «μάχη», έφτασε σε τρίτο γκολ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς στο 105’+2′ και «σφράγισε» τη μεγαλειώδη πρόκρισή της στα ημιτελικά του Copa del Rey με το τέρμα του Νίκο Γουίλιαμς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες του «San Mames».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Copa del Rey έχουν ως εξής:

Θέλτα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2

Μαγιόρκα-Τζιρόνα 3-1

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 4-2 πάρ. (2-2 κ.δ.)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλη 25/01

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button