ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για σενάρια και σε άλλες περιοχές εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμό του στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά προετοιμάζεται και για σενάρια που μπορεί να προκύψουν σε άλλες περιοχές, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω ανησυχιών ότι το Ιράν ετοιμάζεται να πλήξει το εβραϊκό κράτος σε αντίποινα για τον θάνατο Ιρανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

«Όποιος μας κάνει κακό, θα ανταποδώσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά», ανέφερε σε δηλώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του μετά από επίσκεψη στην αεροπορική βάση Τελ Νοφ στο νότιο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανά ιρανικά αντίποινα λόγω της δολοφονίας ενός ανώτερου στρατηγού και έξι άλλων Ιρανών αξιωματικών σε μια αεροπορική επιδρομή στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επιδρομή αυτή. Ωστόσο χθες, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για την επίθεση.

Οι σημερινές δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν καθώς ισραηλινά στρατεύματα και πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρηση στο κέντρο της Γάζας, επιχείρηση που, σύμφωνα με τον στρατό, είχε στόχο την καταστροφή υποδομών ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα ισραηλινά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τη Γάζα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επίθεση στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, ενώ μάχες μαίνονται σε διάφορες περιοχές του θύλακα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button