Υγεία & Διατροφή

Επτασφράγιστο μυστικό σε ποιον έχει ασκηθεί δίωξη – Galaksias Portal News

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Eξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του θανάτου του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα. Όπως έχει αποκαλύψει ήδη η «Ζούγκλα» από την Παρασκευή 15 Μαρτίου, η αρμόδια εισαγγελική Αρχή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματική πράξη σε φυσικό πρόσωπο ενώ έχει παραγγελθεί κύρια ανάκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός αυτό αλλάζει τα δεδομένα αφού απομακρύνεται το σενάριο ότι το χάσκι πέθανε έπειτα από επίθεση αγέλης σκύλων ή άγριων ζώων.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης που τον Δεκέμβριο του 2023 συγκλόνισε το πανελλήνιο, είχε κινητοποιηθεί και το ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθεί το τι ακριβώς είχε συμβεί αφού ακόμα και οι κτηνίατροι που εξέτασαν το ζώο διαφωνούσαν μεταξύ τους για τα αίτια θανάτου.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής κρατείται επτασφράγιστο μυστικό κατά ποιου φυσικού προσώπου έχει ασκηθεί η δίωξη από τον Εισαγγελέα, με νομικούς κύκλους να προβληματίζονται πως εάν μαθευτεί, το κατηγορούμενο άτομο μπορεί να «κινδυνέψει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με την δικηγόρο του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Έφη Γρανιτσιώτη η οποία επιβεβαίωσε την είδηση για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά συγκεκριμένου προσώπου.

Τώρα έρχεται η σειρά του ανακριτή όπου αναμένεται να καλέσει μεταξύ άλλων και το κατηγορούμενο πρόσωπο να απολογηθεί και θα κρίνει, αφού λάβει τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, για το εάν θα παραμείνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ή θα οδηγηθεί στις φυλακές.

Η υπόθεση του θανάτου του χάσκι  είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα έπειτα από τις καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων αλλά και από τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του σκύλου πως το άτυχο ζώο κακοποιήθηκε και βιάστηκε από άνθρωπο και οι Αρχές προσπαθούν τα το συγκαλύψουν.

Ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ μίλησε αποκλειστικά τότε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα και αποκάλυψε όλα όσα έγιναν:

Για την νέα εξέλιξη τοποθετήθηκε στη «Ζούγκλα» και η κτηνίατρος της Ιτέας Κλεονίκη Τόλα η οποία ήταν εκείνη που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ  και αναφέρθηκε από την πρώτη στιγμή σε κακοποίηση από ανθρώπινο χέρι.

Όπως είπε:  Εξ’ αρχής ήμουνα σίγουρη για το τι έχει συμβεί. Το ποιος το έκανε δεν με ενδιαφέρει και δεν γνωρίζω. Αυτή η εξέλιξη είναι μια δικαίωση για τον Όλιβερ και έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήμουν σίγουρη πως κάποια στιγμή θα φτάναμε σε αυτό το σημείο».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα είχε ζητήσει με κατεπείγουσα παραγγελία τη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάσιμου τραυματισμού του Όλιβερ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button