Επικαιρότητα

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη Αυγενάκη στη Δυτική Μακεδονία

Μέσα από μια «καλοστημένη» φιέστα κυβέρνησης και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έγινε προσπάθεια να κρυφτούν τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, να εμφανιστούν για ακόμη μια φορά ως σωτήρες αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα.

Θέλουν να ξεχάσουν κάποιοι ότι πανελλαδικά, αλλά και τοπικά, οι αγρότες μέσα από τα μπλόκα τους δώσανε μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ με οδηγό την νέα ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες. Να θυμίσουμε ότι τον Οκτώβρη του 2020 ψηφίστηκε η «νέα» Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027 από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος του Βελόπουλου .

Τις αλλαγές που προκρίνουν τώρα για την ΚΑΠ με περίσσια υποκρισία , οι αγρότες γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι δεν θα είναι για το δικό τους συμφέρον. Κάθε αναθεώρηση της  ΚΑΠ προχώρησε ακόμα πιο πέρα την συγκέντρωση της γης σε λιγότερα χέρια, πετώντας τους αγρότες έξω από τα χωράφια τους .

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους , το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχουν καταθέσει στην κυβέρνηση, στην Περιφέρεια τα αιτήματα τους για αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ,που θα αποζημιώνει στο 100 % την παραγωγή και το κεφαλαίο ,αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και κατώτατες εγγυημένες τιμές. Αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν και είναι πολύ μακριά από αυτά που ανέδειξε ως έργο της κυβέρνησης  για ακόμη μια φορά ο Υπουργός χθες και από την Κοζάνη.

Η κυβέρνηση όχι απλά δεν περίμενε τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως ειπώθηκε, για να ενεργοποιηθεί , ίσα ίσα στριμώχτηκε από τον αποφασιστικό αγώνα των αγροτών το προηγούμενο διάστημα και με ανέξοδες υποσχέσεις προσπαθεί προεκλογικά να κάμψει τις αντιδράσεις που μεγαλώνουν.

Οι αγρότες μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους  το οργανωμένο κίνημα τους και με το ΚΚΕ στο πλευρό τους μπορούν να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης σε όλους αυτούς που τους μαυρίζουν την ζωή , μπορούν να τσαλακώσουν την νέα ΚΑΠ , μπορούν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν την υλοποίηση των αιτημάτων τους για ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών τους και να μείνουν στον τόπο τους.

Οι αγρότες της περιοχής, συνολικά ο λαός, μπορεί και πρέπει να δυναμώσει την αμφισβήτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική , μπορεί να εκφράσει την οργή και αγανάκτηση του απέναντι στην πολιτική της ΕΕ που στηρίζουν και εφαρμόζουν όλα τα κόμματα με την στήριξη του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις 9 Ιούνη, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η αντιπολίτευση από την πλευρά των συμφερόντων του λαού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button