Κόσμος

Ενδείξεις προόδου για συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων από τη Γάζα – Galaksias.com

Για «ενδείξεις πιθανής προόδου σχετικά με τους ομήρους» στη Γάζα, έκανε λόγο ο Μπένι Γκαντζ, μέλος του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ.

Ο Μπένι Γκαντζ, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν «πολλά υποσχόμενες ενδείξεις προόδου» όσον αφορά μια νέα συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες για την επίτευξη μιας παύσης του πολέμου.

«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα»

«Υπάρχουν συνεχείς προσπάθειες για την προώθηση μιας νέας συμφωνίας για τους ομήρους και πολλά υποσχόμενες πρώτες ενδείξεις για πιθανή πρόοδο», είπε ο Γκαντζ μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Δεν θα σταματήσουμε να αναζητούμε έναν τρόπο και δεν θα χάσουμε καμία ευκαιρία για να φέρουμε τα κορίτσια και τα αγόρια μας πίσω στο σπίτι», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Γκαντζ προειδοποίησε πως αν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία, ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να μάχεται στη Γάζα, ακόμη και κατά τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

«Αν δεν επιτευχθεί μια νέα συμφωνία για τους ομήρους, θα συνεχίσουμε να δρούμε επίσης και κατά το Ραμαζάνι», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button