ΕνημέρωσηΠολιτική

Ένταση Πολάκη – Γεωργιάδη στη δίκη για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ – Galaksias Portal News

Τις καταγγελίες του για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη 2013 – 2014 επανέλαβε στην κατάθεση του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μετά από δικό του αίτημα καταθέτει στο δικαστήριο στην εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στις καταγγελίες για 22 παράνομες προσλήψεις την περίοδο 2013 – 2014 που ήταν υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά λειτουργούσε ως η off shore του υπουργείου Υγείας. «Είναι καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Όλοι αυτοί οι 22 προσλήφθηκαν από ΚΕΕΛΠΝΟ και τοποθετήθηκαν μετά ως διοικητικοί, στο γραφείο τύπου και άλλου στον κ. Γεωργιάδη. Τους διόρισε μέσω αυτού του μηχανισμού για να πάρουν μισθό και μετά τους διέθεσε στο γραφείο του ως διοικητικούς. Υπάρχουν χαρτιά που αποδεικνύουν ότι δεν πάτησαν ποτέ εκεί, στις δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ. Προφανώς οι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κινήθηκαν από μόνοι τους, αλλά με εντολή του πολιτικού τους προϊσταμένου. Αλλά γι’ αυτόν υπήρξε παραγραφή. Στη δική μας περίπτωση, δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία προκήρυξης, ποτέ δε δημοσιεύτηκε προκήρυξη, υπάρχουν πλαστογραφημένες αποφάσεις για προσλήψεις προσωπικού» είπε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Παύλος Πολάκης.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Πολάκη προκλήθηκε ένταση με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν όταν ο μάρτυρας, επικαλέστηκε απόφαση που αφορά άλλη υπόθεση και άλλα πρόσωπα. «Υπήρξε όργιο ρουσφετολογικών διορισμών» είπε ο κ. Πολάκης με την υπεράσπιση των τεσσάρων κατηγορουμένων να αντιδρά και τον πρώην υπουργό να παραδέχεται

Ένταση στη δίκη

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στην μη ύπαρξη πολιτικής αγωγής στη δίκη, τονίζοντας: «Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση πως δεν κάθεται εδώ η πολιτική αγωγή από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εδώ έπρεπε να είναι ο ΕΟΔΔΥ και να διεκδικεί την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη…»

Η κατάθεση του Παύλου Πολάκη τελικά διεκόπη για τις 13 Μαρτίου εν μέσω έντασης, καθώς προκλήθηκε επεισόδιο όταν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της υπεράσπισης.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που παρακολουθούσε την κατάθεση του, αντέδρασε λέγοντας «τι διαδικασία είναι αυτή, με συγχωρείτε;». Ο δικηγόρος του Παύλο Πολάκη ήρθε σε αντιπαράθεση με φρουρό του κ. Γεωργιάδη με αποτέλεσμα να ζητάει την προστασία της έδρας. Έντονα διαμαρτυρήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και για το γεγονός ότι η κατάθεση Πολάκη διεκόπη, καθώς ο μάρτυρας επικαλέστηκε δουλειά!

«Κύριε πρόεδρε δεν το έχω δει ξανά αυτό. Έχω και εγώ εργασίες. θεωρώ απαράδεκτο ότι σταμάτησε το δικαστήριο επειδή ο κ. Πολάκης είπε πως έχει δουλειά. Να συνυπολογίσατε στην επόμενη συνεδρίαση ότι και εγώ έχω δουλειά στο υπουργείο Υγείας. Λες και οι άλλοι δεν έχουμε εργασίες! Όλα έχουν κάποια όρια!» είπε ο Αδώνις Γεωργιάδης.

To άρθρο Ένταση Πολάκη – Γεωργιάδη στη δίκη για προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button