Κόσμος

Τα παιδιά της Παλαιστίνης εξακολουθούν να ονειρεύονται μέσα στα χαλάσματα και την καταστροφή

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 30.000 ανθρώπους. Κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Σύμφωνα με τη Unicef περίπου 17.000 ανήλικα παιδιά είναι ασυνόδευτα ή μακριά από τους γονείς τους από τις 7 Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, τα παιδιά της Παλαιστίνης εξακολουθούν να ονειρεύονται.

Όνειρα απλά, καθημερινά που όμως δείχνουν την αγωνία τους να επιβιώσουν από έναν καταστροφικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και μήνες. Να πάνε στην παραλία, να γυρίσουν στο σχολείο τους, να δούνε για ακόμη μία φορά τους αγαπημένους τους…

Τα παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν στους προφυγικούς καταυλισμούς όπου έχουν καταφύγει πουλώντας μπισκότα, μέσα σε συνθήκες ακραίας επισιτιστικής κρίσης. Τα παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό Ντέιρ Αλ-Μπάλαχ αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των 2 εκατομμυρίων εκτοπισμένων Παλαιστινίων.

Οι μνήμες από την επίθεση που κόστισε τη ζωή στους συγγενείς της είναι νωπές και οδυνηρές. Ρωτάει ένα από τα πέντε εγγόνια της, για τα οποία πλέον είναι υπεύθυνη αφού οι γονείς τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, τι θέλει να κάνει όταν τελειώσει ο πόλεμος. «Θέλω να πάω στην παραλία» απαντά ο Μούσταφα μέσα στην παιδική του αθωότητα.

Από την άλλη, ο Άαχεντ Μοχάμεντ Αμπού Νάμους λέει ότι επιθυμεί να επιστρέψει στο σπίτι του, να δει τους φίλους του και να πάει ξανά στο σχολείο.

Αλλά, καθώς το Ισραήλ προειδοποιεί, ο πόλεμος θα διαρκέσει για πολλούς μήνες, τα όνειρα των παιδιών της Γάζας σιγά-σιγά ξεφτίζουν, καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν μέρα τη μέρα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button