ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Κάποιος να σταματήσει το ηλεκτρικό Van – Θαύμα της Ford με τους 1.400 ίππους

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από την ημέρα που η Ford κατασκεύασε το αδιανόητα γρήγορο SuperVan 4.2, δεν έχει σταματήσει να σπάει ρεκόρ. Το ηλεκτρικό και ειδικά διαμορφωμένο van χρησιμοποιεί τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύς 1.400 ίππων (το SuperVan 4.0 απέδιδε 1.972 άλογα ήταν όμως κατά 400 κιλά βαρύτερο) και καταφέρνει το 0-100 σε 2 δευτ. έχοντας 2.580 Nm ροπής και τελική ταχύτητα στα 321χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού το Νοέμβριο σημείωσε νέο ρεκόρ στην ανάβαση Pikes Peak, ήρθε η ώρα για το SuperVan 4.2 να καταρρίψει και το ρεκόρ της Mercedes στην πίστα Mount Panorama. Ο γύρος του SuperVan 4.2, που αποτελεί ρεκόρ, ήταν 1 λεπτό και 56,3247 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας κατά 0.2803 δευτ. το ρεκόρ της AMG-GT3.

Το SuperVan 4.2 οδηγήθηκε από τον δύο φορές νικητή των 24 ωρών του Le Mans, Romain Dumas. Ενός ιδιαίτερα έμπειρου οδηγού που έχει  σημειώσει χρόνους ρεκόρ σε πίστες όπως το Pikes Peak International Hill Climb, το Nürburgring Nordschleife και το Goodwood Festival of Speed Hillclimb.

Το SuperVan 4.2 θα βρεθεί επίσης στο Φεστιβάλ Ταχύτητας της Αδελαΐδας από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου. Στη συνέχεια, θα βρίσκεται στο Grand Prix της F1 στην Αυστραλία, αργότερα μέσα στο μήνα.

“Έχουμε περισσότερα σχέδια γι’ αυτό, αλλά προς το παρόν αυτά είναι εμπιστευτικά, αλλά να είστε σίγουροι ότι έχουμε μερικές συναρπαστικές ιδέες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ford Performance, Jay Ward, στο Motor1.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button