Επικαιρότητα

Θέμα χρόνου η εξίσωση πτυχίων ΤΕΙ με τα αντίστοιχα στα ΑΕΙ – Η δέσμευση της υφυπουργού Παιδείας στην Ελένη Βατσινά (vid)

ακρόαση άρθρου

Κοινωνία

Θέμα χρόνου η εξίσωση πτυχίων ΤΕΙ με τα αντίστοιχα στα ΑΕΙ – Η δέσμευση της υφυπουργού Παιδείας στην Ελένη Βατσινά (vid)

Ότι είναι θέμα χρόνου η εξίσωση των πτυχίων των αποφοίτων ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών, ήταν η δέσμευση που απέσπασε από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, η βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά

  • Ζέτα Μακρή: Θέμα χρόνου η διευθέτηση του προβλήματος
  • Ελένη Βατσινά: Πρόκειται για ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης
  • Μαραθώνιος διεργασιών χωρίς να έχει δοθεί λύση για 400 χιλιάδες πτυχιούχους

Στη νομοθετική επίλυση ενός ζητήματος που εδώ και χρόνια λιμνάζει, επιβαρύνοντας την ζωή, την επαγγελματική πορεία αλλά και το βιοπορισμό 400 περίπου χιλιάδων ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκε η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Ελένη Βατσινά, που σε ερώτηση της στη Βουλή ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις και πλαίσια για την εξίσωση των πτυχίων των αποφοίτων ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα,  με τα αντίστοιχα ή συναφή τμήματα των νέων ακαδημαϊκών δομών.

Η κ. Βατσινά απέσπασε τη δέσμευση από την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή η οποία ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου η διευθέτησή του.

Πάντως η κ. Βατσινά έκανε αναφορά στις απανωτές δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις με αρχή από το 2018, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης που απαιτεί άμεσα  λύση στην πράξη και όχι στα λόγια, ειδικά σε μια χρονική στιγμή με φόντο τον αναβρασμό για το  νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια κι επιπλέον τις επαναλαμβανόμενες κοινοβουλευτικές όπως είπε η Βουλευτής Ηρακλείου, παρεμβάσεις  για το ίδιο θέμα, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση.

 ζ

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button