ΑθλητικάΕνημέρωση

Βραδιά άγχους, ανατροπής και κορυφής στην OPAP Arena με «χρυσές» αλλαγές – Galaksias Portal News

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήγε να παίξει στην OPAP Arena με το… μαχαίρι στα δόντια, η ΑΕΚ προηγήθηκε αλλά δεν συνέχισε με το ίδιο πάθος και βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο. Οι αλλαγές του Αλμέιδα όμως επανάφεραν τη μαχητικότητα στην ομάδα, με τους Πόνσε και Λιούμπισιτς να κάνουν την ανατροπή (4-2). Ο Μάνταλος τις ασίστ και στα δυο γκολ του Αργεντινού. Από ένα τέρμα ο Κροάτης χαφ και ο Σιμάνσκι. Παρέμειναν πρώτοι οι «κιτρινόμαυροι» στη βαθμολογία της Super League.

Μια ΑΕΚ… διπρόσωπη, που έπαιξε με τη φωτιά μέσα στην OPAP Arena, αλλά κατάφερε τελικά να «λυγίσει» τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-2, σε ματς για την 25η αγωνιστική στη Super League.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ, είδε τους φιλοξενούμενους να φέρνουν… τούμπα το ματς πριν βγει το πρώτο ημίχρονο, αλλά έφτασε τελικά στη νίκη που την διατήρησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα (Πόνσε, Μάνταλος και Λιούμπισιτς) έφεραν «τούμπα» το ματς, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να «στρώνει» τα δυο γκολ του Αργεντινού επιθετικού και τον Κροάτη να σκοράρει για δεύτερη σερί αγωνιστική πρωταθλήματος. Πρώτη με 58 βαθμούς η Ένωση, την ώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε μόνος στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα με 17 β.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ μπήκε με… φόρα στο ματς, αναγκάζοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα να βρεθεί σε θέση άμυνας. Πινέδα και Σιμάνσκι μοίρασαν την μπάλα στις πτέρυγες, με τους Ελίασον, Πήλιο και Άμραμπατ να βρίσκονται αρκετές φορές σε θέση για να δημιουργήσουν φάση. Η πρώτη στιγμή της Ένωσης ήρθε στο 6’, με τον Τσούμπερ να είναι άστοχος από πλάγια θέση.

Στο 15’ η προσπάθεια της ΑΕΚ για γκολ… έφτασε στα δίχτυα του Σουλή. Ο Άμραμπατ πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα, ελίχθηκε υπέροχα,, απέφυγε και τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε την πάσα στον Σιμάνσκι… τη σωστή στιγμή και ο Πολωνός χαφ -πέφτοντας και υπό πίεση- έπιασε το σουτ και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 1-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει στη συνέχεια πιο συντηρητικά και προσεκτικά, ρίχνοντας όμως ρυθμούς, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την πρώτη του αξιόλογη στιγμή στο 21’ με τον Λεό, φάση που ξεκίνησε όμως από λάθος πάσα του Σιντιμπέ στο χώρο του κέντρου. Αν και δεν είχαν τη μεγάλη φάση, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως μπορούν να κάνουν τη… ζημιά, παίζοντας μάλιστα και πιο σκληρά και ρίχνοντας το… βάρος πάνω στον Βίντα. Τα κατάφεραν στο 36’! Από μια μακρινή εκτέλεση φάουλ του Τσαούση -και μια πρώτη κεφαλιά- η μπάλα έφτασε το δεύτερο δοκάρι και στον Σομποτσίνσκι που έκανε το 1-1, με πλασέ στην κίνηση.

Το γκολ αυτό «χάλασε το μυαλό» των γηπεδούχων και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ευκαιρία να πλησιάσουν περισσότερες φορές την μεγάλη περιοχή των «κιτρινόμαυρων». Ένα λεπτό πριν μπούμε στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στην ανατροπή του σκορ. Από λάθος του Τσούμπερ, ο Λεό έδωσε την πάσα στον Τζίμα κι αυτός με φοβερό αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Στάνκοβιτς για το 1-2 των Ηπειρωτών.

Βλέποντας τον Λιβάι Γκαρσία να έχει «χλωμή» παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, ο Ματίας Αλμέιδα τον αντικατέστησε, βάζοντας στο ματς τον Πόνσε. Η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε να αντέχει. Οι γηπεδούχοι έβαλαν στο ματς και Μάνταλο, Γιόνσον και Λιούμπισιτς στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ επέλεξε να επιτεθεί με σέντρες, που όμως δεν ήταν αρκετές να νικήσουν την αντίπαλη άμυνα. Στο 65’ πάντως, η υπομονή του διαιτητή στις καθυστερήσεις του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, εξαντλήθηκε, δείχνοντας κίτρινη κάρτα.

Η ΑΕK έδειξε να βγάζει και πάλι πάθος και πείσμα στις προσπάθειές της. Το 2-2 ήρθε στο 69’, με τον Μάνταλο να εκτελεί ένα κοντινό φάουλ και τον Πόνσε να «εκτελεί» με κεφαλιά. Κάπου εκεί, ο ΠΑΣ Γιάννινα “λύγισε” και η Ένωση «καθάρισε» το ματς.

Μέσα σε πέντε λεπτά (74’ και 79’) η ΑΕΚ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2, με τους Λιούμπισιτς και Πόνσε να σκοράρουν, κατά σειρά (το γκολ του Αργεντινού -από ασίστ του Μάνταλου και αυτό- να «μετράει» μετά από λίγα λεπτά, με χρήση VAR). Από κόρνερ του Ελίασον ήρθε το δεύτερο σερί τέρμα του Κροάτη στο πρωτάθλημα.

To άρθρο ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 4-2: Βραδιά άγχους, ανατροπής και κορυφής στην OPAP Arena με «χρυσές» αλλαγές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button