Επικαιρότητα

Τα παραδοσιακά φαγητά είχαν την τιμητική τους στην εκδήλωση ‘Η Εθιμική Γαστρονομία ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου’ – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Μερόπη Βαχτσεβάνου για το KOZANILIFE.GR

Μυρωδιές από παραδοσιακά φαγητά γέμισαν το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, το κατάμεστο από κόσμο φουαγιέ της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, στην εκδήλωση “Ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας βιώσιμης ανάπτυξης”.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Ματίνα Τσικριτζή – Μόμτσιου, καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, Συλλογέας Λαογραφικού και Γλωσσολογικού Υλικού, με τίτλο «Η Εθιμική Γαστρονομία ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου».

Στη συνέχεια εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Γρεβενιωτών Κοζάνης «Αιμιλιανός», Αθανάσιος Χριστόπουλος Καστοριάς, ο Λάκκος τ΄ Μάγγαν Κοζάνης, το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας, ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμαν» και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Κοζάνης παρουσίασαν στον κόσμο τοπικά φαγητά και διάφορα άλλα εδέσματα, δίνοντας την ευκαιρία προς το τέλος της εκδήλωσης να γευτεί την τοπική κουζίνα.   

Την βραδιά έντυσε με παραδοσιακούς σκοπούς η ορχήστρα παραδοσιακής λαϊκής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης. 

Η δράση πραγματοποιείται από το λογοτεχνικό περιοδικό και φορέα Πολιτισμού  ‘Παρεμβαση’ σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, καθώς και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ακολουθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου (6 μ.μ.) Αφιέρωμα στους Λογοτέχνες της Δυτικής Μακεδονίας

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου (7μ.μ.) Αφιέρωμα στη Μουσική παράδοση της Δυτικής Μακεδονίας.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο ‘Ο Πολιτισμός της Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας βιώσιμης ανάπτυξης’.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button