Κόσμος

Σε εξέλιξη η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι – Συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες υπό αστυνομικό κλοιό

Χιλιάδες Ρώσοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία της Εικόνας της Μητέρας του Θεού στην περιοχή Μαρίινο της Μόσχας, όπου πραγματοποιείται η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι, για να τιμήσουν την μνήμη του και να πουν το τελευταίο «αντίο». 

Κατά την νεκρώσιμο ακολουθία η σορός του Ναβάλνι εκτέθηκε με ανοιχτό το φέρετρο για τους συγγενείς του και τους στενούς φίλους του.

Πλήθος κόσμου παρατεταμένο κατά μήκος της διαδρομής, από την οποία πέρασε η σορός του «αποχαιρέτησε» τον Ναβάλνι σε κλίμα οδύνης πετώντας λουλούδια και φωνάζοντας συνθήματα.

Στην κηδεία βρέθηκαν επίσης, αρκετοί δυτικοί πρεσβευτές, μεταξύ των οποίων η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Ρωσία, Lynne Tracy καθώς και της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Αυστραλίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις δήλωσε πως περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν παραταχθεί στους δρόμους.

Το χρονικό του θανάτου

Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος και από τους πιο σφοδρούς πολέμιους του Βλαντιμίρ Πούτιν πέθανε την 16η Φεβρουαρίου 2024. Ήταν έγκλειστος σε μια φυλακή περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου όπου εξέτιε 19ετή ποινή.

Σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις του, προσθέτοντας ότι αμέσως κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης, η οποία προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά χωρίς επιτυχία. «Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών κήρυξαν τον κρατούμενο νεκρό. Τα αίτια του θανάτου του βρίσκονται υπό εξακρίβωση»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button