Τρόπος Ζωής

Στην Ουάσινγκτον ο Γ. Γεραπετρίτης για τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ

Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη (8/2) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Παρασκευή (9/2), ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο υπουργοί θα κηρύξουν την έναρξη του 5ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, στον οποίο θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι θεματικές που καλύπτει ο 5ος Στρατηγικός Διάλογος είναι οι περιφερειακές εξελίξεις, η άμυνα και ασφάλεια, οι ανθρωπιστικές προκλήσεις και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών, η ενέργεια και το περιβάλλον, η εφαρμογή του νόμου και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το εμπόριο και οι επενδύσεις, οι δεσμοί μεταξύ των δύο λαών.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο, ενώ θα διεξαχθεί τελετή υπογραφής από τον κ. Γεραπετρίτη, της πράξης προσχώρησης της Ελλάδας στις συμφωνίες διαστημικής συνεργασίας «Artemis».

Κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Γεραπετρίτης θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση του Wilson Center «Αντίστροφη Μέτρηση για το Our Ocean, Ελλάδα 2024: Ένας Ωκεανός με Δυναμική» και θα συμμετάσχει σε συζήτηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι.

Ο κ. Γεραπετρίτης, τέλος, θα είναι επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Georgetown με τίτλο «Προκλήσεις και ευκαιρίες: Το μέλλον της Ευρώπης, σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button